Lai no katra krūma novāktu spaini tomātu, es veicu vienkāršus, bet ļoti svarīgus soļus 

Mēs visi zinām, ka tomāti nogatavojas salīdzinoši ilgi, tāpēc gurķi mūsu dobēs parādās agrāk, un tomātus varam sākt novākt tikai vasaras sezonas beigās.

Starp citu, tie var nogatavoties līdz pat rudens aukstumu sākumam. Lai gan jebkurš dārzenis prasa kopšanu, un tikai tad tā raža būs bagātīga.

 

Sākas ar stādiem

Un viss sākas ar stādiem. Nepareizi izaudzēti stādi nekad nesniegs lielu augļu ražu, lai arī cik ļoti jūs censtos. Pirmkārt, stādiem nepieciešama īpaša augsne. Zemei jābūt vieglai, nekādā gadījumā ne skābai vai sablīvētai, un īpaši svarīgi, lai tā nebūtu ar kaut ko piesārņota.

Jūs varat izveidot stādu augsnes maisījumu, izmantojot augsni, kas ir pieejama jūsu zemes gabalā. Tas palīdzēs stādiem ātrāk iesakņoties atklātā zemē. Temperatūrai telpā, kurā augs sēklas, jābūt ne augstākai par 25 grādiem un ne zemākai par 22 grādiem, un nepieciešamais mitrums ir gandrīz 90 %. Pārliecinieties, ka izvēlētajā traukā augiem nav šauri.

Tagad jāparūpējas, lai stādi attīstītos vienmērīgi un neizstieptos plānos stublājos. Un tas notiek tāpēc, ka augiem nav pietiekami daudz gaismas, telpā ir pārāk karsts, jūs neievērojat laistīšanas grafiku un veicat to pārāk bieži.

Izmantojiet fitolampu, lai palielinātu apgaismojumu, un sekojiet līdzi istabas temperatūrai. Varbūt jūs nezinājāt, bet pati stādu augšana notiek naktī, tāpēc laistīšanas laikam jābūt no rīta. Ūdenim vispirms ir jāstāv, un tā temperatūrai jābūt aptuveni 22 grādi un ne zemākai. Stādus obligāti nepieciešams barot, šim nolūkam izmanto superfosfātu, un mēslošana jāveic ik pēc 10 dienām.

Septiņi sieviešu vārdi, kuru īpašnieces ir īstas riebekles un par to bieži tiek klusēts

Noteikumi ar siltumnīcu

Ja tomātus audzēsiet siltumnīcā, jums jāzina daži noteikumi. Stādus pārstādiet mākoņainā laikā vai saulrieta laikā – tieša saules gaisma nedrīkst uz tiem krist. Pēc stādu iestādīšanas uz nedēļu var aizmirst par laistīšanu. Šajā laikā stādi iesakņosies un sāks augt.

Tagad laistiet katru dienu, 3 litrus katram krūmam. Kad pamanīsiet, ka tomātu krūmi zied, ūdens daudzums būs jāpalielina līdz pieciem litriem, bet tagad laistīt vajadzēs tikai reizi nedēļā. Kad parādījušies pirmie augļi, laistīšanas grafiks atkal mainās – tagad laistām divreiz nedēļā. Bet, kad augļi kļūst sarkani, laistīšanu atkal samazinām līdz vienai reizei, un ūdens daudzums ir ievērojami mazāks.

Marija ilgi nepiekrita dzīvot pie dēla ģimenes Rīgas dzīvoklī, līdz tomēr padevās; Zinot, kas notika – labāk nebūtu tā darījusi…

Ja siltumnīcā esat iestādījuši dažādu šķirņu tomātus, pārliecinieties, ka to zari nesaskaras. pretējā gadījumā notiks apputeksnēšana. Vēlams, lai attālums starp krūmiem būtu vismaz 35 cm. Starp citu, ziedu apputeksnēšanu var stimulēt mākslīgi.

Lasi arī: Paņemiet folijas gabalu un pusi apelsīna: no cepeškrāsns nokritīs pat desmitiem gadu veci kvēpi

Laikā no rīta līdz pusdienlaikam nedaudz sakratiet krūmus vai pieskarieties režģim ar nūjiņu – tas palīdzēs. Un neaizmirstiet uzreiz pēc tam siltumnīcā samitrināt gaisu. Protams, ja gaisa temperatūra ir strauji pazeminājusies vai ārā ir mitrs, siltumnīcas durvis ir jāaizver. Pārējā laikā gaisam ir brīvi cirkulēt. Vēl viens svarīgs noteikums ir tāds, ka tomāti nedrīkst augt blakus gurķiem.

 

Tomātu nogatavošanās ātrumu var palielināt.

Zem pirmās tomātu slotiņas jānogriež trīs lapas. Pēc tam, kad šī slotiņa ir novākta, to pašu veiciet ar augšējo. Kopumā. sānu dzinumi periodiski jānovāc, lai augs netērētu enerģiju zaļumu barošanai uz tā.

Vēl viens noslēpums – nākamgad raža būs lielāka, ja izdarīsiet vienu vienkāršu lietu. Kad sezona ir beigusies, izņemiet veselīgo tomātu asnu, labi sagrieziet to, izklājiet un apkaisiet ar zemi tur, kur nākamgad plānojat atkal stādīt tomātus.

Nu, tagad tālāk rakstā sekos lieliskas ražas galvenie noslēpumi.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment