Šonedēļ sinoptiķi steidzās pavēstīt jaunāko laika prognozi; sen tā nebūs bijis

Šonedēļ sinoptiķi steidzās pavisam nesen pavēstīt jaunāko laika prognozi un pastāstīt sīkāk par to kas mūs tad sagaida pēc Līgo svētkiem. Speciālisti atzīst, ka šādi laikapstākļi būs sen neredzēti. 

Atgādināsim, ka pagājušā nedēļa bija vējaina un lietaina, tomēr šī nedēļa solās būt citādāka. Līgo svētki pagāja ar ne tik labiem laikapstākļiem.

Līgo svētki Latvijā bieži piedzīvo dažādus laikapstākļus, tāpēc ir labi būt gatavam gan siltumam, gan lietum. Svētku noskaņu tas parasti nemazina, jo latvieši vienmēr atrod veidu, kā svinēt šos īpašos svētkus, neatkarīgi no laikapstākļiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Vai tu maz atceries, ka 2021. gadā šis bija viens no karstākajiem gadiem, kad Līgo dienā temperatūra Madonā sasniedza +33,2 grādus. Naktī temperatūra saglabājās silta, aptuveni +20 grādu robežās.

Tomēr svētki nu jau ir godam nosvinēti un atgriezīsimies pie ikdienas darbiem. Speciālisti uz šo nedēļu sola ļoti karstu laiku. Tiešām ļoti karstu.

Lasi vēl: Kāpēc es nekādā gadījumā negatavoju ievārījumu ziemai un uzskatu to par pagātnes palieku?

Šonedēļ atmosfēras spiediens paaugstināsies, nokrišņi beigsies, un bieži spīdēs saule. Siltākas gaisa masas ieplūšanas rezultātā dienas laikā temperatūra vietām varētu sasniegt pat +30 grādus.

Ļoti svarīgi!

Lai pasargātu sevi no pārkaršanas, vislabāk ir palikt ēnā vai telpās, īpaši dienas karstākajās stundās. Valkājiet vieglu, gaisīgu apģērbu un platmali, lai pasargātu galvu no tiešiem saules stariem.

Dzeriet daudz ūdens, lai uzturētu ķermeni hi***u, izvairoties no al****la un kofeīna saturošiem dzērieniem, kas var veicināt de****u. Lietojiet saules aizsargkrēmu ar augstu SPF, lai pasargātu ādu no saules a*****m.

Izmantojiet ventilatorus vai gaisa kondicionētājus, lai uzturētu telpas vēsas, un, ja nepieciešams, ņemiet vēsas dušas, lai atvēsinātu ķermeni.

Mākoņi izklīdīs, un lielākajā daļā teritorijas sagaidāms sauss un saulains laiks. Pūšot lēnam vējam, naktī uz otrdienu un trešdienu dažos rajonos sabiezēs migla un dūmaka, kas apgrūtinās redzamību.

Līdz ar anticiklona ietekmi no dienvidiem Latvijā strauji ieplūdīs siltāka gaisa masa, atgriežot karstumu un katru nākamo dienu padarot arvien siltāku.

Otrdien maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +20…+26 grādus, bet trešdien un ceturtdien daudzviet tā paaugstināsies līdz +25…+29 grādiem, ar nedaudz vēsāku laiku piekrastes rajonos.

Piektdien gaiss iesils līdz pat +28…+30 grādiem. Naktīs minimālā gaisa temperatūra būs +10…+17 grādu robežās.

Tomēr sinoptiķi sola, ka sākot ar 29.jūniju atkal laiks satrakosies un mainīsies līdz nepazīšanai – kas gaidāms? Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment