Kaimiņš man atklāja noslēpumu, kā ātri atbrīvoties no zāles starp dārza flīzēm, tagad es daru tikai to.

Lai cik rūpīgi mēs sagatavotu vietu zem flīzēm, dzīve iet savu gaitu. Plaisās dīgst nezāles, kas spītīgi tiecas uz sauli. Tas bojā kopšanas ainu, taču tā nav galvenā problēma. Daudz sliktāk, ka flīzes no šīs “dzīves” var sākt deformēties, plaisāt. Apskatīsim, ko jūs varat darīt, lai novērstu nopietnas sekas.

Nekad nesaki “uz visiem laikiem”.

Es esmu tik sajūsmināts, ka atradīšu kādu līdzekli pret nezāļu augšanu ! Lai tas būtu radikāli, reizi par visām reizēm! Diemžēl tas ir nereāli, un, ja kāds jums sola šādu līdzekli par attiecīgo naudu, labi padomājiet.

Vispirms vismaz pilsētvidē apskati apkārt: zāle un krūmi izspraucas cauri asfaltam. Diemžēl nekas nav mūžīgs, pat akmeņi sāk drupt. Taču tas nav iemesls, lai padotos.

Kāpēc ir tik grūti atrisināt nezāļu problēmu? Tāpēc, ka tā ir ārkārtīgi izturīga. Tūkstošgadu pastāvēšanas laikā tā ir lieliski pielāgojusies dažādiem vides riskiem.

Lai cik prasmīgi mēs liktu flīzes, lai cik rūpīgi sagatavotu zemi zem tām, joprojām ir nelielas spraugas. Tur vējš pārnēsā sēklas. Daudzām zālēm ir ļoti dziļas saknes. Ir nereāli izrakt tik dziļas bedres, lai visu iznīdētu. Un nav arī jēgas, tās “atnāks” pie mums no kaimiņiem un citām mūsu dārza daļām.

Ko darīt?

Daudzi ar nezālēm neatlaidīgi cīnās ar rokām. Ja tā ir jūsu izvēle, tad šajā gadījumā mēs vienkārši iesakām izmantot dārza L-veida nazi. Pretējā gadījumā to sauc arī par spraišļu tīrītāju.

Tautas aizsardzības līdzekļi ir dažādi: ieteicams lietot etiķi vai veļas ziepes, sāli vai sārņu miltus. Pieredzējuši dārznieki apliecina, ka efektīvi darbojas sāls un sodas maisījums.

Daži pat applaucē spraugas starp flīzēm ar verdošu ūdeni. Vai arī ielej cementa un smilšu maisījumu, kas faktiski ir betonēšana.

Lasi vēl: Tas, kādā stāvoklī guļat: jūsu gulēšanas stāvoklis var par jums pastāstīt daudz vairāk, nekā jūs domājat.

Visbeidzot, kāds nav nobijies un iegādājas herbicīdus. Piemēram, “Roundup” “Tornado” un daudzi citi, tos tagad piedāvā rūpniecība un tirdzniecība pietiekamā izvēlē.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment