“Karstā laikā gurķus laistiet gudri” – to man iemācīja mans vectēvs, kurš ievāca lielu gurķu ražu! Triks, kā laistīt gurķus karstā laikā

‒ Kā karstumā laistīt gurķus? – svarīgs jautājums, kas satrauc daudzus vasaras iedzīvotājus jūnijā,  jūlijā un augustā. Galu galā ikviens vēlas novākt lielu gurķu ražu ar minimālu piepūli.

Tātad, ir veca pārbaudīta metode, kas tagad tiek noniecināta. Par to runāja arī mans vectēvs, sakot: “Laistiet savus gurķus karstajā laikā gudri!” Un viņš ļoti labi prata laistīt gurķus karstā laikā…

Ja vienmēr vēlaties novākt lielu gurķu ražu ar minimālu laiku un pūlēm, iesaku izmantot pazemes apūdeņošanu. Šī mitrināšanas iespēja ir laba, jo maksimālais mitruma daudzums nonāk tieši augu sakņu sistēmā.

Perseīdu zvaigžņu lietus sāksies jau 17. jūlijā; Līdz kuram datumam jūs varat vērot krītošās zvaigznes

Mans vectēvs mēdza man stāstīt sirsnīgas atmiņas par savu jaunību:

“Un Dievs man dāvāja laimi, ka es izdomāju gurķus laistīt ar zemūdens laistīšanu…… Iespējams, jūs tos neēdīsiet gadiem ilgi, bet, kad atcerēsieties sīku dzeloņgurķi zem platām lapām uz dobes pie nelielas mājas…… Un tie ir jālaista, lai gurķu zari saulē nenogurtu. Dari to vakarā, kad atveras tumši zilas debesis un mirgo zvaigznes.

Šī metode ir laba arī tāpēc, ka ļauj racionāli izmantot ūdeni. Tāpat trauku var piepildīt ar ūdeni reizi 3-4 dienās. Īpaši tas attiecas uz jūlijā un augustā, kad laiks ir sauss un karsts. Turklāt tiek novērsta zemes garozas veidošanās. It īpaši, ja jūs apvienojat zemes dzīļu laistīšanu ar mulčas izmantošanu.

Šim laistīšanas veidam ir raksturīga daudzpusība. Tas ir piemērots ne tikai gurķiem, bet arī tomātiem un paprikai. Tas ir piemērots gan augiem atklātā laukā, gan siltumnīcās.

Apakšzemes laistīšana ir īpaši pieprasīta vasarnīcu audzētājiem. Tiem, kuriem nav iespējas katru dienu apmeklēt dārzeņu dārzu. Vai arī tie, kuri vēlas taupīt ūdeni un vēlas vienkāršot augu kopšanu, vienlaikus saņemot bagātīgu ražu.

Gaisīga kūka bez neviena grama miltu

Bet es vēlos uzreiz atzīmēt, ka šī laistīšana iespēja nedarbojas jebkurā augsnē.

Lasi vēl: Seši ziedi, kas, pēc tautas ticējumiem, pievilina bagātību jūsu mājoklim

Jo īpaši zemūdens apūdeņošana nav piemērota smilšainai augsnei, jo ūdens ātri izplūst no tvertnēm.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment