“Nodzeltējuši gurķi atkal ziedēs un veidos lielisku ražu”: vienkāršs veids, kā pagarināt gurķu augļošanu

Gurķu vīnogulāji ir sākuši dzeltēt un ražo mazāk augļu? Neuztraucieties, tā ir bieži sastopama problēma, ar ko saskaras daudzi dārzkopji. Turklāt vēl nav sezonas beigas! It īpaši tāpēc, ka man ir risinājums, kas nodrošinās jums bagātīgu gurķu ražu ar garšīgiem un sulīgiem gurķiem augustā un septembrī. Vienīgais, kas jums jādara, ir jāievēro daži vienkārši gurķu kopšanas soļi.

Vienkāršs veids, kā pagarināt gurķu augļošanu

 Pirmā darbība

Vispirms jāatrod gurķu augi ar labi zaļām galotnēm un jānoņem visas lapas un dzinumi, atstājot tikai 15-20 cm garas virsotnes. Visas dzeltenās vai sl***s lapas no gurķu auga vēlams iznest ārpus zemes gabala vai sadedzināt, kad tās ir pilnīgi sausas. Nav jēgas atstāt arī labas zaļas lapas uz zara, jo stublājs tiks savīts “ruļļos”. Turklāt zaļās lapas tiek barotas tikai no jaunajām lapām, vecās šajā procesā nepiedalās.

Kraukšķīgi un maigi: ābolu pīrādziņi kefīra mīklā pagatavoti uz pannas – ātri un gardi

Pēc lapu noņemšanas no zariem pagaidiet, līdz spraudeņi izžūst, pēc tam augu uzmanīgi pagrieziet un aprociet zemē, tad bagātīgi aplaistiet. Nākamajā dienā apstrādājiet jaunās virsotnes no sēnītēm ar “Fitosporin” šķīdumu.

Pateicoties šai procedūrai, jūs palīdzēsiet atdzīvināt augus un stimulēsiet tos tālākai augšanai un augļošanai.

Vēl viens lielisks veids, kā “atjaunināt” gurķus.

Šo metodi sauc par spraudeņiem. Lai iegūtu spraudeņus, nepieciešams nogriezt 10 līdz 15 cm garu sānu atvasi. Ievietojiet spraudeņus traukā ar ūdeni, turiet siltā saulainā vietā un ik pēc dažām dienām mainiet ūdeni. Kad saknes ir parādījušās, iestādiet to pastāvīgā vietā.

 Otrais solis

Tad augsnei ap augu pievienojiet organisko mēslojumu vai kompostu. Tas papildinās barības vielas, kas bija izsmeltas augļošanas laikā.

Pēc tam pārliecinieties, ka gurķu augi saņem pietiekami daudz ūdens un barības vielu. Gurķiem patīk laistīšana un mēslošana, tāpēc regulāri laistiet un mēslojiet. Pareiza mēslošana palīdzēs tiem izaudzēt labu zaļo masu un paildzinās augļu veidošanos. Krūmi noteikti atdzīvosies un atkal ziedēs.

Kā papildmēslojumu var izmantot jebkuru minerālu un sabalansētu mēslojumu ar augstu slāpekļa saturu.

Dārzeņu salāti “Desmitnieks” ziemai: žēl, ka tos neatklāju ātrāk

Kā organiskais mēslojums ir piemērots putnu mēslu vai jaunu nātru uzlējums.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu..

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment