“Neviena ērce man netuvojas”: 7 līdzekļi, kas mani glābj no visām ērcēm

Es nezinu, kā jums, bet es vienmēr pārnāku mājās ar ērcēm pēc vasaras pastaigām pa mežu. Neatkarīgi no tā, kādus kukaiņu atbaidīšanas aerosolus es iegādātos, man neviens no tiem neder.

Šķiet, ka ērces tās nepamana un regulāri pielīp pie drēbēm. Kādu dienu bija ļoti nepatīkami, kad man galvā piesūcās ērce un man bija jālūdz vīram, lai viņš izņem no galvas . Pēc tam brūce niezēja nedēļu katru reizi, kad mazgāju matus.

Bet manu draugu, šķiet, neredz ne odi, ne ērces. Kad pievērsu tam uzmanību, viņa teica, ka “man neviena ērce netuvojas”, jo viņa izmanto tradicionālās metodes un labprātāk neizmanto ķīmiju. Un viņš man pastāstīja par 7 līdzekļiem, no kuriem 3 es pieņēmu – tagad arī ērces no manis izvairās.

1. Ārstniecības augu smarža

Savādi, ka ērces nevar paciest diezgan plašu smaku klāstu. Vērmeles, biškrēsliņi, kumelītes, rozmarīns – sarakstu var turpināt, tajā ir iekļauti gandrīz visi smaržīgie savvaļas augi, ko bieži lietojam tautas med***nā.

Interesantākais ir veids, kā šie augi tiek izmantoti ērču atbaidīšanai. Jums vienkārši jāpagatavo novārījums no viena vai vairākiem garšaugiem un jāizskalo mati, un pēc tam nosusiniet tos kā parasti. Ērce netuvosies cilvēkam, no kura dzirdams vērmeles vai rozmarīna aromāts.

Šīm trīs zvaigžņu zīmēm augusta otrā pusē tiek solīta milzu laime, kura nebeigsies pat līdz pat septembra beigām

Un, ja tev ir smaržas ar dabīgiem augu aromātiem, tad vēl labāk – vienkārši uzsmidzini tās pirms došanās dabā un neviens kukainis tev nenāks klāt.

2. Citrusaugļi

Jūs varat vienkārši ēst apelsīnus, citronus, mandarīnus vai ņemt tos līdzi pastaigā un veldzēties uz vietas. Citrusaugļu aromāts izplatās tālu – ne dažus metrus un rokas, pat noskalojot ar ūdeni, smaržos pāris stundas. Ērce baidās no citrusaugļu smaržas un aizbēg.

Labs palīgs var būt arī smaržas ar apelsīna vai citrona aromātu. Galvenais, lai smaržās būtu dabīgi ekstrakti un citrusu eļļas.

3. Gaišs apģērbs

Ir pierādīts, ka ērces retāk piezemējas pie cilvēka, kurš ģērbies baltā vai ļoti gaišā apģērbā, vai arī nenolaižas vispār. Turklāt pat nelielu ķeksīti uz gaišas krāsas T-krekla vai biksēm ir viegli pamanīt, un tai būs laiks nodarīt jums pāri.

Manam draugam ļoti patīk ģērbties bēšās un pūdera krāsās. Agrāk es to uzskatīju par kaprīzi, bet tagad domāju – tas ir īsta dzīves patiesība. Vienkārši uzvelc visu gaišo un vari doties mežā sēņot. Ērces paliks malā.

4. Skudru spirts

Šo lētu vielu ar asu smaržu var iegādāties aptiekā vai pagatavot uz vietas – es jums pastāstīšu vēlāk. Uz 1 glāzi ūdens paņemiet 5 pilienus skudrskābes spirta un kārtīgi sakratiet. Tālāk ar šo šķīdumu jāieeļļo visas atklātās ķermeņa daļas, izņemot seju.

Atcerieties, ka jums var būt alerģija pret skudrskābes spirtu, tāpēc pārbaudiet toleranci, uzpilinot pāris pilienus uz neliela ādas laukuma. Ja rodas dedzināšana, sarkani plankumi vai tulznas, šo recepti nevajadzētu lietot.

Un, lai sagatavotu skudru spirtu uz vietas, mežā, jāatrod skudru pūznis un tam virsū jāuzliek nedaudz mitras drānas gabals – piemēram, šalle. Skudras nekavējoties uzbruks audumam un atstās skudrskābes spirta pēdas uz šalles.

Lasi vēl: Tagad mani paklāji ir spīdīgi un izskatās kā jauni. Un tie arī brīnišķīgi smaržo, pateicoties līdzeklim, kas ir katrā mājoklī

Pēc apmēram 10 – 15 minūtēm varat noņemt drānu, viegli nokratīt kukaiņus un noslaucīt ar to rokas, kājas un kaklu. Skudru atstātais skudru spirts atbaidīs ērces.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment