Skābētu kāpostu recepti izmantoju tikai vecmāmiņas. Viņā ir viltība, ko ne visi zina, bet velti

Es izvilku vecmāmiņas piezīmju grāmatiņu, un tajā bija recepte kāpostiem, kurus es jau biju raudzējusi. Es nolēmu neeksperimentēt un raudzēt pēc tās pašas receptes.

Lai gan šajā piezīmju grāmatiņā bija arī citas receptes, bet pie tām es atgriezīšos vēlāk.

Lai kāposti būtu garšīgi, sulīgi un kraukšķīgi, ir nepieciešams, lai kāposti būtu stipri un nebojātos.

Tāpēc kāpostiem jāatbrīvojas no lapām, jānoņem visas neglītu bojājumu vietas un jānomazgā zem tekoša ūdens.

1. Pirmais nosacījums – kāpostiem, traukiem, kuros gatavosim ēdienu, jābūt pilnīgi tīriem. Ja šis nosacījums netiek ievērots, kāposti ļoti ātri reaģē.

Es nomizoju kāpostus no augšējām lapām, un man ir palikuši seši kilogrami. Šiem sešiem kilogramiem es paņēmu vienu lielu burkānu – ļoti lielu – 400 gramu.

Un, lai kāpostus ieraudzētu, es pagatavoju sālījumu.

Vienam litram ūdens pievieno 100 gramus sāls. Tiklīdz ūdens uzvārījās, es iemetu lauru lapu un piparus un izslēdzu ūdeni. Tagad tas ir jāatdzesē.

Tikmēr es sāku griezt kāpostus un burkānus.

2. Otrais nosacījums – burkānus nedrīkst rīvēt uz smalkās rīves, tikai uz rupjās rīves. Ja šis nosacījums netiks izpildīts, burkāni iekrāsos kāpostus oranžā krāsā. Un es kāpostus netrinu uz kāpostiem paredzētās rīves, tāpēc tie iznāk pārāk smalki un plāni, un tas negatīvi ietekmēs arī to garšu.

Lasi vēl: Kāpēc dilles kļūst sarkanas vai dzeltenas, trauslas un bezgaršīgas: iemeslu analīze

3. Kāpostus ir nepieciešams skābēt tikai vīriešu dienās, bet to droši vien visi zina. Labākās dienas tam ir pirmdiena, otrdiena un ceturtdiena.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment