Draudzene no Lietuvas parādīja, kā pagatavot kartupeļu cepelīnus ar malto gaļu. Vīrs ēda kā traks

Kartupeļu ēdienu receptes ar gaļu ir tik plašas un garšīgas, ka pat abu roku pirkstu skaits nepietiek, lai tās visas uzskaitītu, un katra jauna recepte piedāvā vēl kādu izsmalcinātu variantu.

Nesen atklāju vēl vienu aizraujošu recepti – mana draudzene, atgriežoties no ilgstoša komandējuma Lietuvā, parādīja, kā pagatavot kartupeļu cepelīnus!

 

Svarīgi atzīmēt, ka cepelīni ir lietuviešu tradicionāls ēdiens, kas sastāv no kartupeļu mīklas un bieži tiek pildīts ar gaļu vai sēnēm. Šis ēdiens ir arī zināms Polijas ziemeļu rajonos, kur to bieži pasniedz kā sātīgu maltīti.

 

Cepelīnus var arī dēvēt par kartupeļu klimpām, jo to galvenā sastāvdaļa ir rīvētie kartupeļi. Lai padarītu cepelīnus vēl garšīgākus, tos bieži pilda ar maltu gaļu, biezpienu vai sēnēm, atkarībā no katra individuālajām vēlmēm.

Turklāt ir svarīgi izcelt, ka mēs varam būt pateicīgi mūsu kaimiņiem lietuviešiem par cepelīnu receptes ieviešanu Latvijā. Mēs esam pārliecināti, ka šis ēdiens ir ieguvis daudzu latviešu sirdis ar savu garšu un kvalitāti.

Speciālisti brīdināja par rudens aptumsumu koridora iestāšanos: kas tas par parādību

Runājot par sātīgumu un lielumu, cepelīni parasti ir aptuveni 10 centimetrus gari. Tomēr jāatceras, ka to lielums var mainīties atkarībā no katra saimnieka vai saimnieces sagatavošanas metodēm. Pēc vārīšanas cepelīni parasti tiek pasniegti ar skābu krējumu vai citu gardu mērcīti, kas papildina to garšu.

 

Šoreiz mēs esam ieguvuši izcili interesantu un garšīgu cepelīnu recepti, kuru vēlamies jums piedāvāt, lai varētu iepazīt šo ēdienu vēl labāk.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment