Kāpēc kravas automašīnu vadītāji uz automaģistrāles brauc ļoti tuvu viens otram un traucē apdzīšanu: patiesie iemesli

Braucot pa automaģistrāli, vieglo automašīnu vadītāji bieži vien redz neparastu risinājumu: vairākas smagās kravas automašīnas, kas brauc gandrīz cieši viena pie otras. Tas ne tikai rada jautājumus, bet nereti kļūst arī par iemeslu sašutumam.

Kravas automašīnas, kas brauc cieši līdzās, neļauj autovadītājiem pabeigt apdzīšanu, kas var izraisīt bīstamu avārijas situāciju. Izpratīsim, kāpēc viņi tā rīkojas.

Izvairīties no apdzīšanas uz divu joslu autoceļiem ir gandrīz neiespējami. Uz ceļa būs lēni smagie kravas transportlīdzekļi, kuriem ar vieglo automašīnu ir neērti sekot līdzi. Tomēr daži smago kravas mašīnu vadītāji paši novērš apdzīšanu. Piespiedušies ļoti tuvu viens otram, viņi veido garu nepārtrauktu kolonnu, kuru nav viegli apdzīt.

Tā rodas situācija, kad priekšā braucošais autovadītājs kļūst par visu smago kravas automobiļu “acīm”, un pārējie viņam seko no tuvas distances.

Rāciju klātbūtne ļauj ātri reaģēt uz notikumiem uz ceļa un, piemēram, informēt par nepieciešamību bremzēt. Tomēr kravas automašīnas, kas ir saspiestas viena pret otru, var izraisīt dažādas situācijas.

Četras zvaigžņu zīmes, kurām pavisam drīz ir gaidāmas pārmaiņas, kuras ietekmēs viņu dzīvi

Viens no iepriekš aprakstīto darbību iemesliem ir degvielas taupīšana. No visas kolonnas aerodinamiskā pretestība ietekmē tikai pirmo kravas automašīnu, bet visas pārējās pārvietojas tādā kā gaisa spilvenā.

Lasi vēl: Eksperti izpētījuši, kurā pusē patiesībā gultā jāguļ sievai

Pateicoties tam, ir iespējams ietaupīt 7-10 % degvielas, kas naudas izteiksmē lielai kravas automašīnai ir diezgan iespaidīgi. Nākotnē daudzi autovadītāji ietaupīto degvielu pārdos paši.

Ir vēl kāds iemesls..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment