Meteorologi paziņojuši, ka no 21.septembra sagaidīsim nepatīkamus laikapstākļus, kuri var būtiski ietekmēt daudzus

Meteorologi ir pastāstījuši par jaunām lielām laikapstākļu izmaiņām, kas sāksies jau 21. septembrī. Daudzos rajonos šajā laikā situācija iegūs atklāti nepatīkamu raksturu.

Un tā rezultātā vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem būs jābūt īpaši uzmanīgiem,

Kā norāda Gismeteo sinoptiķi, tuvākajā laikā klimatiskais murgs skars vairākus lielākos Eiropas reģionus. Pēc relatīvā miera, kas ilga kopš septembra sākuma, laikapstākļi sāks trakot.

Tāpēc īpaši saspringta situācija būs Eiropas dienvidu daļā, kur laikapstākļi sāka pasliktināties jau pagājušās nedēļas beigās. Tagad tur gaidāma vesela virkne bīstamu meteoroloģisku parādību.

Kādas bikses sievietēm pēc 50 gadu vecuma nevajadzētu valkāt un kāpēc

Piemēram, reģionu skars spēcīgas lietusgāzes ar pērkona negaisu, kas tur šomēnes vēl nav noticis. Turklāt būs krusa, un vēja brāzmas sasniegs 25 metrus sekundē.

Spēcīga laika apstākļu pasliktināšanās skars Eiropas centrālo reģionu, kur būs ļoti spēcīgas lietusgāzes, pērkona negaiss, dažviet var pat izveidoties tornado.

Visiem tūristiem, kuri šobrīd atrodas Baltijas jūras piekrastē vai plāno tur doties, vajadzētu būt īpaši uzmanīgiem un uz laiku atlikt braucienu. Savukārt no 20. septembra vētra ieradīsies Rietumu reģionos, kuras dēļ pat ir izsludināts bīstamības līmenis.

Tajā pašā laikā Austrumeiropa būs bez nokrišņiem. Bet jau no ceturtdienas valsts sāksies strauja atdzišana. Temperatūra pazemināsies par 5-6 grādiem. Ziemeļu reģionā līdz šīs nedēļas beigām rādītāji nokritīsies uz pusi: no 22 grādiem pēc Celsija temperatūra pazemināsies līdz 11 grādiem pēc Celsija.

Lasi vēl: 5 zvaigžņu zīmes, kuru pārstāvji šoruden iekulsies nepatikšanās. Ko darīt, lai tās radītu iespējami mazāku kaitējumu

Arī Latvijas sinoptiķi ir pastāstījuši, ka šīs brīvdienas kardināli atšķirsies no citām, iepriekšējām brīvdienām.

Šo svētdien gaidāma maksimālā gaisa temperatūra no +14 līdz +19 grādiem, savukārt nākamās nedēļas sākumā temperatūra var paaugstināties līdz +18..+24 grādiem, pēc tam laiks kļūs vēsāks.

Tomēr tas nav viss.. 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment