“Veiklie” salāti: tiem nekas nav jāvāra, garšīga, ātra un vienkārša recepte

Smalkā sastāvdaļu kombinācija padara to neaizmirstamu garšīgu. Neteikšu, ka tas viss dēļ ābola, kas ir iekļauts sastāvā, bet tas noteikti dod savu ieguldījumu.

Nevajag neko vārīt vai cept, ja negribas. Bet personīgi mēs dodam priekšroku šiem salātiem ar mājās gatavotiem grauzdiņiem.

Sāksim gatavot:

Sagrieziet rupjmaizi vai baltmaizi kubiņos. Liek tos maisiņā, sāli un pievienojam garšvielas pēc garšas, kā arī nedaudz eļļas (olīvu vai dārzeņu). Maisiņā visu kārtīgi sakratiet un samaisiet. Tālāk liekam uz cepešpannas (es ne ar ko nepārklāju, bet var likt uz cepamparīra) un liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 150°C uz 10-15 minūtēm.

Tagad pāriesim pie salātiem. Šķiņķi sagriež pēc vēlēšanās. Man patīk griezt strēmelēs. Un, manuprāt, šī griešana šeit ir piemērotāka nekā kubiņos, jo būs rīvēti produkti.

Ābolu nomizo un izņem serdi. To var sagriezt strēmelītēs, sarīvēt uz rupjās rīves vai tāpat kā es to darīju uz korejiešu burkānu rīves. Pārlej ar citrona sulu, lai tā nekļūtu tumšāka, labi samaisa un pievieno šķiņķim. Labāk ir ņemt cietas ābolu šķirnes, saldskābo, sulīgu, piemēram, vecmāmiņu.

Svaigus burkānus sarīvē uz smalkās rīves. Tādā veidā tas salātos būs maigāks. Sarīvē cieto sieru. Ievietojiet tos bļodā ar pārējām sastāvdaļām. Tagad ierīvējam dažas ķiploka daiviņas, pievienojam nedaudz majonēzes un visu labi samaisām.

Lasi vēl: Pāvels Globa šīm divām zodiaka zīmēm septembra beigās, ar lielu iespējamību, prognozē finansiālu veiksmi

Ja jums nepatīk majonēze, varat to aizstāt ar dabīgo jogurtu vai skābo krējumu. Es salātiem nelieku sāli, bet izmantoju savu garšu.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment