Sen aizmirsta recepte gardiem salātiem bez majonēzes

Tradicionāli majonēzi izmanto, lai piešķirtu salātiem bagātīgāku garšu svētku mielastos, bet ne vienmēr tas ir nepieciešams.

Izrādās, ka ierastās majonēzes vietā var pagatavot vieglāku un veselīgāku mērces versiju, kas izcels visu sastāvdaļu garšu, nepadarot ēdienu smagnēju. Šī recepte palīdzēs jums radīt maigu, tomēr bagātīgu garšu, neizmantojot majonēzi.

Sastāvdaļas

400 g vistas fileja

250-300 g marinēti gurķi

3 burkāni

4 olas

3 ēdamkarotes krējums

3 ēdamkarotes olīveļļa

1 ēdamkarote sinepes

½ tējkarote sāls

Dilles vai citi zaļumi dekorēšanai

Sagatavojiet sastāvdaļas

Marinētus gurķus smalki sagrieziet un ievietojiet lielā bļodā.

Vistas fileju vāra līdz pilnīgai gatavībai, atdzesē un sagriež nelielos kubiņos. Pievieno bļodā kopā ar gurķiem

Burkānus izvāra, nomizo un sagriež mazos kubiņos.

Vistas olas uzvāra, tad atdala dzeltenumus no baltumiem. Sasmalcina baltumus un pievieno pārējām sastāvdaļām. Olu dzeltenumus atstājiet mērcei.

Lasi vēl: Kā cīnīties ar putekļiem, lai tos uz visiem laikiem izdzītu no mājokļa

Mērces pagatavošana

Ar dakšiņu atsevišķā bļodā saberziet olu dzeltenumus, lai iegūtu pastai līdzīgu masu. Pievieno pusi tējkarotes sāls un rūpīgi samaisa.

Pēc kārtas iemaisa trīs ēdamkarotes olīveļļas, trīs ēdamkarotes skāba krējuma un vienu ēdamkaroti sinepju. Maisījumam jābūt viendabīgam un bez gabaliņiem.

Svaigas dilles smalki sagriež un pievieno mērcei, lai piešķirtu tai svaigumu un patīkamu garšu.

Visu kārtīgi samaisa ar dakšiņu, līdz iegūst vienmērīgu, viendabīgu konsistenci.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Salātu pagatavošana

Sajauciet visas sasmalcinātās sastāvdaļas ar sagatavoto mērci. Rūpīgi samaisa, lai mērce vienmērīgi sadalītos pa salātiem. Šī salātu versija būs viegla, svaiga un lieliski noderēs kā alternatīva ierastajiem ēdieniem ar majonēzi.

Izmēģiniet šo recepti, lai dažādotu savu svētku galdu ar veselīgāku, bet joprojām garšīgu variantu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment