Dārzniece iesaka, kā piebarot Ziemassvētku kaktusu, lai tas augtu kupls. Izmēģināju, un man izdevās!

Istabas augu piebarošana, īpaši decembrī un janvārī, ir ļoti svarīga to kopšanas sastāvdaļa. Tas īpaši attiecas uz tādu lielisku augu kā Ziemassvētku kaktuss.

Šlumbergera, arī pazīstama kā Ziemassvētku kaktuss, nav vienīgais augs, kuram būtu jāpievērš uzmanība, taču šajā rakstā mēs koncentrēsimies tieši uz to. Sagatavojies un ērti iekārtojies, lai uzzinātu svarīgu informāciju par auga kopšanu pirms ziemas.

Augu piebarošana

5 piebarojuma veidi ziemassvētku kaktusam

Nopērkamie varianti

Ja esi izvēlējies vienkāršāko risinājumu un plāno iegādāties mēslojumu, pievērs uzmanību tā sastāvam un ieteicamajām devām. Decembrī ieteicams izmantot 1,5 līdz 2 reizes mazāku daudzumu nekā norādīts uz iepakojuma, jo pārbarot augu ziemas laikā nevajadzētu.

Tāpat pārliecinies, ka mēslojums satur maz slāpekļa, jo šobrīd tas nav nepieciešams. Priekšroka dodama mēslojumiem, kas satur kāliju, fosforu un NPK kompleksu.

Ābolu variants

Ziemassvētku kaktusam ideāls būs ābolu uzlējums, ko pagatavot ir pavisam vienkārši: sasmalcini vidēju ābolu un pārlej ar 2 litriem ūdens. Pēc divām dienām uzlējums ir gatavs laistīšanai, nodrošinot augu ar dzelzs, fosfora, kālija un vērtīgu minerālvielu devu. Tas ir gan dabīgs, gan noderīgs.

Šīs 4 Zvaigžņu zīmes sāks jaunu posmu savā dzīvē sākot no 2024. gada 7. oktobra

Variants ar borskābi

Viss ir pavisam vienkārši: atšķaidi 1 g borskābes ar 1 litru ūdens un apsmidzini Ziemassvētku kaktusu no rīta vai vakarā.

Svarīgi to nedarīt dienas laikā, lai saules stari neiedarbotos ar ķīmiskajām vielām. Apsmidzināšana augam ļoti patiks, bet ieteicams to veikt tikai tad, kad ir izveidojušies ziedpumpuri.

Variants ar koksnes pelniem

Koksnes pelni der visiem augiem, neatkarīgi no tā, vai tie aug iekštelpās vai ārpusē. Pelnu šķīdums bagātina augus ar kāliju, kalciju, magniju un fosforu.

Kāpēc nedrīkst atstāt netīrus traukus virtuvē uz nakti

Labākie padomi gan tikai sekos!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment