Kā iztīrīt aizsērējušas kanalizācijas caurules ar kafijas biezumiem – sākumā šķita paradoksāli, bet nostrādāja!

Aizsērējušas kanalizācijas caurules ir nepatīkama lieta, kas var notikt ikvienā mājoklī. Un, ja tā notiek, mēs vispirms skrienam uz veikalu pēc produkta, kas palīdzētu tikt galā ar problēmu.

Īpaši sarežģītos gadījumos pat nākas izsaukt santehniķi, lai viņš likvidētu aizdambējumu. Bet gadās, ka šīm manipulācijām nav laika.

Šajā gadījumā var palīdzēt mājās atrodami līdzekļi. Piemēram, mēs tev pastāstīsim, kā iztīrīt caurules, izmantojot parastus kafijas biezumus.

Es uzzināju par šo metodi no pazīstama santehniķa. Kamēr mājoklī bija vecās caurules, aizdambējumi bija mūsu pastāvīgie pavadoņi.

Kādu dienu, kad izsaucām meistaru, viņš ieteica metodi, kas ļauj retāk tīrīt caurules ar speciālo trosīti.

 

Izrādās, ka tam ir piemēroti kafijas biezumi, ko daudzi no mums vienkārši izmet miskastē.

 

Bijām ārkārtīgi pārsteigti, jo parasti speciālisti aizliedz kafijas biezumus noskalot tualetē, bet santehniķis pastāstīja, ka ir zināms pamatojums šādai cauruļu tīrīšanas metodei. Un viņam izrādījās taisnība!

Kā iztīrīt caurules, izmantojot kafijas biezumus

Daudzi no mums kafijas biezumus uztver kā atkritumus. Bet tie var būt ļoti vērtīgs mājas līdzeklis tīrīšanai. Pateicoties slāpekļa saturam, kafijas biezumi palīdz novērst nepatīkamas smakas sanitārajā mezglā.

Turklāt tie attauko un dezodorē tualetes poda virsmu, dezinficē un palīdz cīnīties ar sēnītēm.

Kafijas biezumi var arī noņemt kaļķakmens nogulsnes uz tualetes poda dibenā. Bet galvenais ir kafijas biezumu spēja tikt galā ar aizsērējušām caurulēm.

Kafijas biezumi caurulēm

Ir vairāki veidi, kā kafijas biezumi var palīdzēt sanitārā mezgla kopšanā.

Viegliem aizdambējumiem

Vispirms uzvārām 4 litrus ūdens. Ieberam verdošā ūdenī 4 ēdamkarotes kafijas biezumu un kārtīgi samaisām.

Ielejam maisījumu tualetes podā un atstājam vairākas stundas vai vēl labāk – uz nakti. No rīta vienkārši nolaižam podā ūdeni. Šī metode palīdzēs noņemt virsmas tauku slāni un aplikumu tualetes poda dibenā, kā arī likvidēs nelielus aizdambējumus.

Stipriem aizdambējumiem

Šī metode tiks galā ar smagākiem aizsprostojumiem. Tā ir piemērota ne tikai tualetei, bet arī izlietnei un vannai. Sajaucam dažas ēdamkarotes kafijas biezumu ar tādu pašu daudzumu trauku mazgāšanas līdzekļa.

Ielejam šo maisījumu izlietnē, vannā vai tualetes podā, bet pēc tam aplejam ar vairākiem litriem verdoša ūdens – tas mīkstinās un izšķīdinās pat smagus aizsērējumus.

Nepatīkamu aromātu likvidēšana

Lai atbrīvotos no nepatīkamas smakas tualetē, arī var izmantot kafijas biezumus. Pievienojam 2 tējkarotes kafijas biezumu 1 litram karsta ūdens un samaisām. Ielejam šķidrumu tualetes podā un atstājam 20 minūtes. Tad nolaižam ūdeni, un lieta darīta!

Tagad tu zināsi, kā iztīrīt kanalizācijas caurules un atsvaidzināt gaisu, izmantojot tādu vienkāršu līdzekli kā kafijas biezumi.

Ja tev noderēja šie padomi, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Novērtēsim arī tavus komentārus!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment