3 sarunu biedra frāzes, kas nemanāmi izsūc jūsu enerģiju un spēku

Vārdiem ir milzīgs spēks. Tās nav tikai kopā savērtas skaņas, tām ir nozīme, enerģija un emocijas.

Valoda, ko lietojam, un vārdi, ko dzirdam, var būtiski ietekmēt mūsu garīgo un emocionālo labsajūtu. Pat zinātne mums saka, ka vārdiem ir vibrācija, kas ietekmē visu, sākot no mūsu garastāvokļa līdz mūsu vispārējai veselībai.

Faktiski dažas lietas, ko saka citi cilvēki, var izsmelt mūsu enerģiju, liekot mums justies nogurušam, nepārliecinātam vai pat šaubīties par sevi.

Mēs visi esam saskārušies ar situācijām, kad drauga vai kolēģa vārdi mums vienkārši nav iekrituši galvā. Iespējams, ka tie nav domājuši neko sliktu, bet kaut kā viņu vārdi paliek mūsu atmiņā, ietekmējot mūs tādos veidos, kas ne vienmēr ir acīmredzami. Tas bieži notiek tāpēc, ka noteiktas frāzes nes negatīvu, izsūcošu enerģiju, kas var ietekmēt mūs zemapziņas līmenī.

Apskatīsim 3 izplatītākos frāžu veidus, kas var iedragāt tavu spēku un labklājību.

1. Nejauši lāsti vai negatīvi izsaucieni.

Vai esat kādreiz dzirdējuši, ka kāds neapmierinātības brīdī izsaucas “nolādēt tevi”, “nolādēt tevi ellē”, “nolādēt tevi ellē”, “nolādēt tevi ellē”, “sadedzināt tevi ellē” utt.?

Lai gan šīs frāzes var šķist nekaitīgas, īpaši, ja tās tiek teiktas jokojot, patiesībā tās nes smagu emocionālo un enerģētisko slodzi.

Lāsti, pat nejauši, ir māņticīgāka laikmeta relikvijas, kad cilvēki patiesi ticēja, ka vārdi var nolādēt vai svētīt.

Lai gan ne visi tic lāstu burtiskajam spēkam, ir daļa patiesības idejā, ka vārdiem ir spēks.

Saskaņā ar psiholoģiju, pastāvīga negatīvas valodas lietošana var izraisīt paaugstinātu trauksmi un stresu. Mūsu smadzenes atceras šos vārdus un uzglabā tos, laika gaitā pastiprinot negatīvos uzskatus par sevi. Ja mēs dzirdam skarbus vārdus no kāda, kuram uzticamies, kāda, kuru uzskatām par draugu, tas var mūs vēl vairāk sāpināt.

2. Aizskarošas piezīmes par izskatu vai spējām

Cik daudzus no mums ir ievainojuši šķietami nevainīgi komentāri par savu izskatu, veselību vai spējām?

Tie varētu izklausīties apmēram šādi: “Vai jūs tiešām to ēdīsiet?” vai “Tu šodien izskaties briesmīgi!”
Šīs frāzes bieži skar mūsu šaubas par sevi. Šādas piezīmes var iedēstīt mūsu prātos šaubu un negatīvisma sēklas, izraisot pašapziņu vai paškritiku, kas var ievilkties dienām, ja ne ilgāk.

No pirmā acu uzmetiena tie var šķist vieglprātīgi joki, taču to ietekme reti kad ir tik vieglprātīga. Apvainojumi par izskatu, fiziskajām īpašībām vai personiskajām spējām mēdz palikt pie mums, jo tie skar mūsu visu ievainojamību.

Pētījumi mums saka, ka mūsu smadzenes ir piespiestas pievērst īpašu uzmanību negatīvai informācijai. Mūsu smadzenes uztver kritiku un notur to, pārdomājot to daudz ilgāk nekā jebkuru uzslavu, ko mēs varētu saņemt.

Šādi izteikumi ir kaitīgi, īpaši, ja tie ir maskēti kā draugu vai tuvinieku “konstruktīva kritika”.

Lasi vēl: Kāpēc čigāni cenšas apprecināt savus bērnus ļoti jaunus? Izskaidrojums ir vienkāršs

Laika gaitā tie var iedragāt jūsu pašcieņu un pat ietekmēt to, kā jūs uztverat sevi.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment