Meteorologs Toms Bricis atklāj ilgtermiņa prognozi visam mēnesim: tā ir patiešām neraksturīga oktobrim

Foto – Pexels

Iepriekš, viesojoties “Rīta Panorāma” studijā meteorologs Toms Bricis jau ieskicēja pirmās prognozes gan šai nedēļai, gan tuvākai nākotnei. Tagad viņš nācis klajā ar precīzāku prognozi attiecībā uz to, kāds tad laiks ir gaidāms nākamnedēļ.

Būs vai nebūs sniegs – kā parasti oktobra mēnesī tas ir bijis tradicionāls mēnesis, kad Latvijā uzsnidzis pirmais sniegs.

Visu nedēļu Latvijā dominēs lielākoties saulains laiks, liecinot šā brīža prognozes. Dienvidu un dienvidaustrumu vēji būs īpaši jūtami Kurzemē, kur to brāzmas piekrastē varot sasniegt pat 10 līdz 15 metrus sekundē.

Foto – ekrānuzņēmums

Dienas laikā gaisa temperatūra būs no +10 līdz +15 grādiem, savukārt naktīs tā noslīdēs līdz no +1 līdz +6 grādiem, piekrastē vietām daudz siltāks – tur arī naktī aptuveni +8 grādiem. Tuvākajās divās naktīs – ceturtdien un piektdien – vietām Vidzemē un Latgalē gaiss atdzisīs līdz -2 grādiem. Brīvdienās dažviet iespējama salna zāles augstumā.

Foto – Pexels

Jaunās nedēļas sākumā pastiprināsies dienvidrietumu vējš. Pirmdiena būs bez nokrišņiem, bet otrdien un trešdien vietām gaidāms lietus. Naktis kļūs siltākas, bet dienas temperatūra saglabāsies nemainīga. Attiecīgi – arī ilgtermiņa prognozes joprojām norāda uz to, ka laiks saglabāsies salīdzinoši silts līdz pat oktobra beigām.

Lasi vēl: 17.oktobrī gaidāms maģisks Pilnmēness, saukts arī par Mednieku mēnesi – tas ietekmēs ikvienu no mums

Runājot par jau pieminēto pirmo sniegu, kas tomēr Latvijā ir raksturīga pazīme tieši oktobrī, Toma Briča prognozes joprojām apgalvo pretējo – nu jau ar diezgan lielu pārliecību varot teikt, ka sniegs šajā mēnesī nav gaidāms.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment