Kā laistīt pelargonijas, lai tās ziedētu ziemā – pārbaudīti veidi, kā padarīt augu bagātīgu ar ziediem aukstajā sezonā

Pelargonija ir pārsteidzošs augs, kas ar pareizu kopšanu spēj ziedēt pat ziemā. Pieredzējuši puķu audzētāji zina noslēpumus, kā stimulēt šī skaistā auga ziedēšanu īsajā dienasgaismā.

Ziemā pelargonijas ir jākopj īpaši uzmanīgi, jo pārlieku bieža vai nepietiekama laistīšana var novest pie sakņu puves vai auga novīšanas. Tās dod priekšroku mērenai laistīšanai, īpaši, ja telpā ir maz gaismas un zemāka temperatūra, jo augi patērē mazāk ūdens. Pārlieku laistīšana var izraisīt sakņu bojājumus un kavēt ziedēšanu.

Galvenie laistīšanas noteikumi

Pareizs laistīšanas režīms ir galvenais faktors veiksmīgai pelargoniju ziedēšanai. Ziemā augam nepieciešama mērena augsnes mitrināšana.

Pelargonijas jālaista ar siltu, mērenu ūdeni, kad augsnes substrāta virskārta ir izžuvusi 2-3 centimetrus. Pārmērīgs mitrums var izraisīt sakņu puvi un ziedēšanas trūkumu.

Santehniķi neesot sajūsmā, ka šo tautas metodi uzzinā pārāk daudzi, jo tā novērš izlietnes aizdambējumu vien dažu minūšu laikā

Minerālmēsli

Speciāli ziedošiem augiem paredzēti minerālmēsli palīdz pelargonijām veidot pumpurus ziemas periodā. Fosfora un kālija savienojumus iestrādā reizi divās nedēļās, pārmaiņus ar kompleksajiem mēslošanas līdzekļiem. Barības šķīduma koncentrācijai jābūt mazākai, nekā ieteikts uz iepakojuma, jo ziemā augs attīstās lēnāk.

Tautas stimulēšanas līdzekļi

Rauga šķīdums tiek uzskatīts par efektīvu dabisku ziedēšanas stimulatoru. Uzlējumu gatavo no 10 g svaiga rauga uz litru silta ūdens. Pēc divu stundu izturēšanas šķīdumu atšķaida ar ūdeni proporcijā 1:5. Pēc tam, kad ir pagājušas divas stundas, šķīdumu atšķaida ar ūdeni. Mēslošanu veic reizi mēnesī.

Banānu mēslojums

Banānu mizas satur daudz kālija, kas nepieciešams pumpuru veidošanai. Sasmalcinātu miziņu atstāj ūdenī uz nedēļu, pēc tam iegūto šķīdumu atšķaida ar ūdeni proporcijā 1:3. Šo uzlējumu izmanto pelargoniju laistīšanai reizi divās nedēļās.

Latviešu dziedātāja Aija Andrejeva piedzīvojusi vienu no savas dzīves lielākajiem sapņiem

Labākās metodes gan vēl tikai sekos!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment