Piedāvājam vienkāršu recepti, kā pagatavot gardu kartupeļu sacepumam “Lācis”, kas ir sātīgs un piemērots kā sildoša vakariņu ēdiena izvēle.
Nosaukums “Lācis” nereti tiek izmantots, lai apzīmētu sacepumus, kuros ir bagātīgs kartupeļu un gaļas pildījums. Šis sacepums būs kā radīts tiem, kam patīk lauku stila ēdieni ar spēcīgām, piesātinātām garšām!
Cepot kartupeļus, īpaši, ja tie ir plānās šķēlītēs, tie kļūst mīksti un krēmīgi iekšpusē, bet ārpuse var kļūt viegli kraukšķīga. Šī tekstūras kombinācija piešķir sacepumam bagātīgu un pievilcīgu struktūru.
Kartupeļiem piemīt viegla, dabiska salduma un zemes garša, kas lieliski sader ar citām sacepuma sastāvdaļām. Tie arī uzsūc garšvielas un citas pievienotās sastāvdaļas, padarot ēdienu aromātiskāku un garšām bagātāku.
Precīzas sastāvdaļas un to daudzumu atradīsi raksta beigās
Ķeramies klāt pagatavošanai!
Sacepuma pagatavošanas gaita
Nomizo un sagriez kartupeļus plānās šķēlītēs vai kubiņos. Lai sacepums būtu sulīgs un mīksts, var arī kartupeļus pavārīt 5-7 minūtes līdz pusmīkstam stāvoklim, pēc tam nokāšot ūdeni.
Smalki sagriez sīpolus un sarīvē burkānu. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sarīvēto burkānu un cep vēl dažas minūtes. Tad pievieno malto gaļu un cep, līdz tā kļūst brūna. Garšvielām pievieno sāli un piparus.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Cepamtraukā liec daļu kartupeļu šķēlīšu vienmērīgā kārtā. Virs tiem liek apcepto malto gaļu ar dārzeņiem. Tad uzliec vēl vienu kārtu kartupeļu. Ja vēlies, katru kartupeļu kārtu vari nedaudz pārkaisīt ar sāli un pipariem.
Tālāk seko ĻOTI svarīga sastāvdaļa!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk