Ņemu kartupeļus un gatavoju sātīgus plāceņus ar malto gaļu. Šo vienkāršo un gardo recepti ieteica turku pavārs

Turku plāceņi ar malto gaļu, kas tautā pazīstami kā “börek” vai “pide”, ir viens no populārākajiem ēdieniem turku virtuvē.

Šie garšīgie un sātīgie plāceņi ir plānas mīklas un bagātīga, garda pildījuma kombinācija, kas parasti sastāv no gaļas, dārzeņiem un dažādām garšvielām.

Šā ēdiena saknes sniedzas dziļi vēsturē, un tas ir kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu gan turku, gan daudzu citu Turcijā un tās apkārtnē dzīvojošo tautu uzturā.

Šodien pastāstīsim, kā pašam mājās pagatavot gardus plāceņus ar malto gaļu.

Sastāvdaļas:

400 grami kartupeļu;

200 mililitri kartupeļu novārījuma;

1 ēdamkarote cukura;

1 tējkarote sāls;

12 grami rauga;

600 grami miltu;

20 mililitri augu eļļas;

2 sīpoli;

200 grami maltās gaļas;

20 mililitri karsta ūdens.

Pagatavošanas gaita:

Nomizotus kartupeļus sagriežam mazos gabaliņos un vārām, līdz tie mīksti. Pēc tam samīcām kartupeļus biezenī, pievienojam sāli, cukuru un raugu, aplejam ar kartupeļu novārījumu.

 

Samaisām sastāvdaļas un pieberam miltus, samīcām mīkstu, viendabīgu mīklu. Mīklā ielejam augu eļļu, turpinām mīcīt un atstājam 40 minūtes, uzliekot vāku.

 

Sīpolus sarīvējam uz smalkas rīves, sajaucam ar malto gaļu, ūdeni un sāli. Sadalām mīklu 4 vienādās daļās, ar rokām izrullējam biezus, lielus plāceņus ar diametru 15 centimetru.

 

Uzliekam vienādu daudzumu pildījuma uz plāceņiem un tos aizveram.

Veidojam plānākus un lielākus plāceņus 17 centimetru diametrā ar pildījumu iekšā, pārkaisām ar miltiem.

Uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu, liekam pāris plāceņu un cepam 160 grādos 40 minūtes. Tādā pašā veidā cepam atlikušos plāceņus.

Pēc pagatavošanas plāceņus iesmērējam ar augu eļļu. Rezultāts ir garšīgi un ļoti sātīgi turku plāceņi, kas pagatavoti no kartupeļu mīklas.

 

Noteikti izmēģini šo recepti! Tu būsi sajūsmā! Ja tev patika šis raksts, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Mīļais draugs – būsim pateicīgi arī par taviem komentāriem!

 

Leave a Comment