Piedāvājam recepti, kā pagatavot salātus “Afrodīte”, kas būs piemēroti gan svētku, gan ikdienas galdam. Es domāju, ka jūsu mīļie ar prieku ēdīs šādus salātus.
Viesi, kas ieradīsies pie jums, novērtēs arī “Afrodītes” salātu garšu. Uz svētku galda salāti izskatās skaisti un eleganti.
Afrodītes salāti sastāv no šādiem produktiem
100 – 120 grami konservēti šampinjoni
100 grami cietais siers
2 vistas olas
150 grami vārīta kūpināta desa
2 ēdamkarotes majonēze
100 – 120 grami konservēta kukurūza
Malti melnie pipari pēc garšas
Sāls – pēc garšas
Afrodītes salātu pagatavošanas gaita
Pašā sākumā novāra olas, atdzesē, noloba un sadala mazos kubiņos. Marinētās sēnes sagriež nelielos gabaliņos. Cieto sieru sagriež mazos kubiņos. Ja ir vēlme, sieru var arī sarīvēt uz lielas rīves.
Kūpinātu desu sagriež mazos gabaliņos. Mēģiniet sagriezt visus pārtikas produktus aptuveni vienāda izmēra gabaliņos. Sagatavotos un sagrieztos produktus sajauc bļodā, pievieno konservētu kukurūzu, majonēzi, sāli, maltus melnos piparus. Kārtīgi samaisa, un Afrodītes salāti ir gatavi.
Afrodītes salātus kārto porcijās uz šķīvjiem un pasniedz. Mājās pagatavotie salāti ir gatavi. Šie salāti būs lieliska alternatīva tādiem ierastiem salātiem kā “Olivjē” vai “Siļķe kažokā”. Salāti ir viegli pagatavojami, no ļoti pieejamām sastāvdaļām, bet tajā pašā laikā daudz sātīgāki nekā citi salāti lielā mēra salātos esošā siera un kūpinātās desas dēļ.
Neesiet slinki palutināt savus mīļos ar gardu mājās gatavotu ēdienu. Labu apetīti visiem.