Gandrīz visur, kur pasniedz šašliku, klāt automātiski dod arī marinētus sīpoliņus – tā jau ir klasika, kas padara gaļu vēl garšīgāku.
Pat ja Tu neesi pieredzējis pavārs, ar šo vienkāršo recepti Tu varēsi pagatavot marinētus sīpolus, kas garšos kā no labākā restorāna. Tikai dažas minūtes – un Tavi sīpoli būs gatavi!
Mēs tev izskaidrosim, kā no vienkārša sīpola pagatavot izcilu piedevu gan gaļas ēdieniem, gan siļķei. Marinēti sīpoli, izmantojot kādu no tālāk aprakstītajām receptēm, lieliski papildinās šašliku. Tie būs maigi un nesaglabās nedz aso garšu, nedz specifisko aromātu.
Trīs veidi, kā mājās pagatavot marinētus sīpolus ar sulīgu garšu, līdzīgus tiem, ko piedāvā šašliku restorānos.
Sastāvdaļas klasiskajai receptei:
300 grami sīpolu;
4 ēdamkarotes galda etiķa;
1 ēdamkarote sāls;
1 ēdamkarote cukura;
250 mililitru auksta ūdens;
10 grami svaigu diļļu.
Pagatavošanas gaita:
Sīpolu nomizojam. Sagriežam gredzenos. Dilles rūpīgi nomazgājam, nogriežam biezos kātus. Nosusinām un smalki sagriežam.
Ielejam ūdeni dziļā traukā. Pievienojam sāli un cukuru. Pielejam galda etiķi. Visu labi samaisām.
Sagatavotajā marinādē liekam sīpolus un dilles. Sajaucam sastāvdaļas. Atstājam istabas temperatūrā 20 minūtes. Pēc tam marinādi notecinām.
Recepte bez etiķa:
1 sīpols;
1 saišķītis svaigu pētersīļu;
2 tējkarotes cukura;
Malti melnie pipari pēc garšas
0,5 tējkarotes sāls;
1 ēdamkarote citronu sulas.
Pagatavošanas gaita:
Sīpolu nomizojam. Sagriežam to pusgredzenos. Nomazgām pētersīļus un sasmalcinām. Dziļā traukā apvienojam sīpolus un zaļumus.
Sastāvdaļām pievienojam sāli, cukuru,melnos piparus un citronu sulu. Visu kārtīgi samaisām līdz viendabīgumam.
Pagaidām 15-20 minūtes. Kad norādītais laiks ir pagājis, pasniedzam marinētus sīpolus galdā.
Tomēr pati labākā recepte ir pēdējā! Šķir otru lapu, lai uzzinātu, mūsuprāt, labāko recepti