Maigs un garšīgs – vecāsmātes biezpiena pīrāgs ar āboliem

Šo pīrāgu ir viegli pagatavot, un tā galvenā priekšrocība ir tā, ka tajā ir daudz pildījuma.

Pīrāgs ar āboliem, biezpienu un citrona garšu ir ļoti garšīgs deserts. Un to ir vienkārši pagatavot. Šādam pīrāgam nevajag pievienot sviestu, tikai biezpienu un nelielu daudzumu augu eļļas. Ar recepti dalījās

Sastāvdaļas

250 g biezpiena

4 olas

4 lieli āboli

1 citrons (sula un miziņa)

150 g cukura (3/4 glāzes)

1 paciņa vaniļas cukura

60 ml (1/4 glāzes) augu eļļas

150 g kviešu miltu

50 g kartupeļu cietes

3 tējkarotes cepamā pulvera

Pūdercukurs dekorēšanai

Pagatavošana

Olas un biezpienu iepriekš izņemiet no ledusskapja un sasildiet līdz istabas temperatūrai. Biezpienu liek uz šķīvja un saberž ar dakšiņu.

Ābolus sagriež ceturtdaļās, nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlītēs. Liek bļodā, sajauc ar citrona sulu un sarīvētu miziņu (sarīvē tikai ārējo, dzelteno daļu).

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija. Cepšanas formu ar 23 cm diametru izklāj ar cepamo papīru, malas noslēdz tā, lai papīrs karājas uz leju.

Iesitiet olas bļodā, pievienojiet cukuru un 5-7 minūtes sakuliet līdz gaišai un gaisīgai masai, beigās pievienojot vaniļas cukuru. Saputotajām olām pievieno biezpienu un augu eļļu un sajauc (apmēram pusminūti) ar nelielu miksera ātrumu.

Kviešu miltus sajauc ar cieti un cepamo pulveri, tad pievieno olu un biezpiena maisījumam un maisa ar zemu miksera ātrumu, līdz sastāvdaļas saplūst viendabīgā mīklā.

Maisījumam pievieno apmēram 2/3 ābolu un samaisa ar karoti. Ielej mīklu veidnē, izlīdzina tās virsmu un izkārto ap to atlikušos ābolus, viegli iespiežot tos mīklā.

Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes (līdz zobu bakstāmais iznāk laukā sauss). Pēc cepšanas atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Leave a Comment