Kotletes, ko sauc par “putnu pienu”. Man parasti labāk patīk šādā veidā gatavot vistas kotletes ar mērci. Ja jūs iepriekš neesat gatavojuši šādā veidā, es iesaku jums to darīt, es pat to neiesaku, bet es uzstāju.
Lai gan vistas gaļa ir liesāka nekā cūkgaļa, pareizi pagatavotas kotletes saglabā sulīgumu, īpaši, ja pievieno mazliet taukainākas daļas (piemēram, vistas augšstilbu gaļu) vai sviestu. Īpaši labi viss sanāk ja izmanto manu metodo, ko aprakstu pašās raksta beigās! Vistas gaļa ir maiga, tāpēc lieliski uzsūc dažādas garšvielas.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās
SAGATAVOŠANAS METODE
Paņemiet vistas, atdaliet kājas un vistas krūtiņu, tagad atdaliet kaulu. Man sanāca 900 grami gaļas filejas, 4 maizes šķēles, pielej ūdeni un ļauj uzbriest. Gaļu samaļ gaļas mašīnā, maizi uzreiz sasmalcina, izspiežot no tās mitrumu un sīpolu.
Tagad pievieno 1 olu (pēc izvēles, tā nav obligāti jāpievieno), pievieno 1 tējk. sāls, melnie pipari, pievieno 3 ēd.k. l. majonēze vai skābs krējums. Visu kārtīgi samaisa ar karoti. Maltā gaļa ir gatava.
Paņemiet pannu, ielejiet augu eļļu, uzkarsējiet. Ar ēdamkaroti ņem malto gaļu un liek uzkarsētā pannā, piešķirot tai formu. Cepam no abām pusēm, nav jāved līdz gatavībai, mūsu mērķis ir viegli apbrūnināt, tāpēc pietiks ar 1 minūti no katras puses.
Šādi apcepam visu malto gaļu. Veidojot apaļas kotletes.
Lasi vēl: Es ieleju pienu burkā un atstāju to uz nakti, no rīta atveru un Filadelfijas siers ir gatavs
Ņemam dziļu pannu. Man tas ir 30 cm diametrā.
Tālāk seko pats galvenasi solis, ar ko mana metode atšķiras no visām pārejām!
Šķir otru lapu, lai uzzinātu šo svarīgo soli