Kūka, kas pagatavota ar ceptām drumstalām un skābo krējumu, ir kas jauns desertu pasaulē. Tā tiek pagatavota ļoti ātri un izrādās patiešām ļoti garšīga.
Kulinārijas blogere Svetlana Bauere dalījās ar savu šī gardā kāruma recepti, ar kuru vat tikt galā gan bērni, gan pilnīgi iesācēji kulinārijas jomā.
Kad šo īpašo maisījumu cep uz pannas, cukurs karamelizējas, sviests brūnē, un notiek tā sauktā Maillarda reakcija. Tas rada riekstainas, grauzdētas, saldenas notis, kuras ir īpaši gardas. Cita starpā sastāvdaļās ir arī sviests, kas ir bagāts ar taukiem, un tauki ir lielisks garšas nesējs. Sviests piešķir maigu, gandrīz riekstainu garšu un apņem mēli ar patīkamu, “siltu” sajūtu.
Miltu struktūra apvienojumā ar sviestu veido to drupeno, bet viegli mīksto tekstūru – tādu, kas gan kūst mutē, gan dod mazu kraukšķi
Toms Bricis nāk klajā ar būtisku paziņojumu – Lieldienās paliks aukstāks
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pašai receptei.
Kūkas pagatavošanas gaita
Sviestu, cukuru, miltus un šķipsniņu sāls kārtīgi samaisa, lai veidojas viendabīga masa. Cepiet šo maisījumu uz pannas, nepārtraukti maisot, līdz iegūstat zeltaini brūnu krāsu. Tas varētu aizņemt aptuveni 5 līdz 6 minūtes. Pēc tam iegūto masu sasmalcina vai ar lāpstiņu sadala skaidiņās un ļauj atdzist.
Galvenais āķis gan ir krēma pagatavošana! Par to raksta turpinājumā!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Ko nekādā gadījumā nedrīkst darīt 19.aprīlī, Klusajā sestdienā, lai neveiksmes jūs nevajātu arī pēc Lieldienāmby Sandra Ločmele
- Aprīļa sākums aizsaucis mūžībā leģendāru dziedātāju, kurš līdz pēdējām minūtēm bija īsts cīnītājsby Sandra Ločmele
- Es vairs nemazgāju mājokļa logus 10 reizes gadā: noslauku tos ar šo šķīdumu, lai stikls ilgāk paliktu tīrs un spīdīgsby Jeļena Kuzmenko