Cenšoties atrast preces ar atlaidēm, mēs visi dažkārt kļūstam par izdevīguma meklētājiem un “akcionāriem” (tādā nozīmē, ka gribam sameklēt akcijas produktus, kas ir lētāki).
Mēs skatāmies uz krāsainajām cenu zīmēm, salīdzinām cenas tuvējos lielveikalos, aktivizējam atlaižu kuponus lietotnēs mūsu tālruņos un iepērkamies vairumā, lai ietaupītu kaut pāris eiro. Taču, aprēķinot labumu, neaizmirstiet, ka zema cena atsevišķām precēm nereti nozīmē nekvalitatīvu, negaršīgu sastāvu, bojātu iepakojumu vai puvumu, kā arī liecina, ka drīzumā beigsies produkta derīguma termiņš (dažkārt notiek tā, ka to visu var atklāt vienlaikus).
Tātad, kādus pārtikas produktus labāk nepirkt, ja tie ir aizdomīgi lēti? Uzskaitīšu, manuprāt, galvenos, bet jūs, dārgie lasītāji, esat laipni aicināti komentāros dalīties pieredzē, kuras nocenotās pārtikas preces, jūsuprāt, labāk nelikt iepirkumu groziņā.
Deserti pie tējas. Tās ir kūkas, konditorejas izstrādājumi, piparkūkas, cepumi, vafeles, smalkmaizītes. To pamatā ir cukurs, milti, olas, tās ir lētas sastāvdaļas (salīdzinoši, protams), bet karamele, glazūra, šokolāde un saldais krējums dekorējumā ir diezgan dārgi. Un nav iemesla priecāties, ka kūciņām, kas maksā 90 centus gabalā, šodien ir 40% atlaide, bet kilogramīga torte, nopērkama vien par 4 eiro.
Tas nozīmē – vai nu drīzumā beigsies produkta derīguma termiņš, vai arī kvalitāte un garša nav pārāk laba. Mēģiniet mājās izcept to pašu medus torti, kūku “Napoleons” vai medus piparkūkas, parēķinot izmaksas. Pēc tam lētus desertus jums vairs negribēsies pirkt.
Lēts produkts nozīmē, ka sastāvdaļas ir nedabīgas, tajā ir daudz konservantu un aizvietotāju. Nē, ja vēlaties ēst margarīnu un augu izcelsmes saldo krējumu, ēdiet to. Tikai nežēlojieties, ka deserts nav garšīgs.
Šokolāde. Tās ir gan šokolādes tāfelītes, gan šokolādes konfektes un deserti. Laba šokolāde nevar maksāt 3 eiro kilogramā, ja šokolādes tāfelīti, kas sver 90 vai 80 gramus, tirgo par 30–45 centiem. Jāmin, ka mūsdienās daļa konfekšu tiek gatavotas nevis no šokolādes, bet no lētas glazūras – tikai šķebīgs saldenums un nepatīkama pēcgarša. Mutē nekūst, jo izmaksu samazināšanai ražotāji izmanto šokolādes aizstājējus.
Lasi vēl: Stāstu kāpēc es nekavējoties izdzēsu ”Whatsapp” aplikāciju no sava telefona
Pusfabrikāti. Šeit ietilpst visi veikalā nopērkamie gaļas izstrādājumi – pelmeņi, vareņiki, kotletes, šniceles, romšteki, desa, cīsiņi, sardeles, kupāti. Garšīgi gaļas pelmeņi nevar maksāt 1,3 eiro kilogramā; cenai jābūt vismaz 3 eiro.
Ja kilograms kotlešu maksā 2 eiro, tās noteikti par 100% vai pat par 50% nesastāv no gaļas. Visticamāk, tās satur soju, augu olbaltumvielas, augu taukus un dzīvnieku nagu paliekas. Izdevīgāk ir iegādāties vistas liemeni vai cūkgaļas gabalu, nevis veikala kotletes, jo nav skaidrs no kā tās gatavotas.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- Kāda banka ieteikusi zem matrača glabāt 70 eiro uz katru pieaugušo un 30 eiro uz bērnu – skaidro kāpēcby Sandra Ločmele
- “Vienu ziedu es tomēr atstāju!”: dārznieks Dāvids pastāsta, kāpēc tieši maijā ir pēdējais brīdis noraut ķiploku ziedusby Laura Blūma
- Bezdelīga zem jūsu mājas jumta savijusi ligzdu: ko tas nozīmē un kāpēc nedrīkst izjaukt šā putna mitekliby Rinalds Bergmanis