Izrādās, ka vistas buljons ir jāizlej: žēl, ka nezināju to agrāk un gatavoju nepareizi

Līdz nesenai pagātnei biju pārliecināta, ka vistas buljons ir vienkāršākais ēdiens, kuru gatavojot vienkārši nav iespējams kļūdīties.

Bet izrādījās, ka es kļūdījos ne tikai savos spriedumos, bet arī visu darīju nepareizi, jo putna gaļas buljons ir jānolej, pareizāk sakot, nevis pats buljons, bet ūdens, kurā gaļa vārījās pirmo reizi.

Kas vainas pirmajam buljonam un kāpēc to nevajadzētu lietot?

Mūsu veikalos nopērkamās vistas gaļas ekoloģiskums ir apšaubāms jautājums. Ne visi ražotāji uz iepakojuma informē, kā putni turēti un ar ko baroti, tāpēc varam tikai minēt ar ko vēl, izņemot graudus un zāli.

Antibiotikas un citas ķīmiskas vielas var izvadīt no gaļas pirms gatavošanas, mērcējot vistu ūdenī ar sāli. Pēc dažām stundām lielākā daļa ķīmisko vielu nonāks ūdenī, un produkts kļūs drošāks. Tas pats princips attiecas uz pirmo buljonu, tikai gaļas novārīšana aizņem mazāk laika nekā mērcēšana.

Dārgākais suns pasaulē un daži fakti par to

Lai pagatavotu ēdienu, katlu ar vistu piepildām ar ūdeni un uzliekam to uz plīts. Ļaujam ūdenim uzvārīties un atstājam uz uguns 5 minūtes. Izņemam gaļu un izlejam buljonu, tas mums nebūs vajadzīgs. Pirmās vārīšanas laikā putas var nenosmelt.

Pēc tam atkal ievietojam vistu katlā un pārlejam ar ūdeni. No šā brīža sākas zupas gatavošana. Lielākā daļa tauku iztvaiko pirmās vārīšanas laikā, tāpēc zupas pamatne būs viegla un gaiša. Putas nosmeļam šajā gatavošanas fāzē.

Skaitļi, kas paredz ilgu dzīvi: ko tavs dzimšanas datums stāsta par mūža garumu

Dārgie lasītāji, ja šī vistas buljona pagatavošanas metode jums noderēja, atzīmējiet rakstu ar “patīk” un dalieties ar to sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par jūsu komentāriem!