Abavas ģimenes vīna darītavas preču zīme uzvarējusi konkursā “Gada preču zīme pasaulē”

26. aprīlī Patentu biroja, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un Latvijas Dizaineru savienības rīkotajā konkursā godpilno pirmo vietu ieguvusi Abavas ģimenes vīna darītavas izmantotā preču zīme, kurā attēlots spāres simbols.

Konkurss norisinās jau sesto gadu un tā ietvaros ar profesionālas žūrijas un sabiedrības līdzdalību tiek izraudzītas labākās preču zīmes, kas atbilst vairākiem kritērijiem. Galvenais nosacījums dalībai konkursa “Gada preču zīme pasaulē” nominācijā, ir preču zīmes reģistrēšana Eiropa savienības intelektuālā īpašuma birojā.

“Abavas ģimenes vīna darītavai šis ir ļoti nozīmīgs apbalvojums, jo pateicoties 2012. gadā izveidotajai vīna darītavas preču zīmei, mūsu dzērieni ir kļuvuši viegli atpazīstami gan Latvijā, gan pasaulē. Pirmajos divos uzņēmuma darbības gados mūsu vīna pudeles rotāja uzņēmuma juridiskais nosaukums “Abavas dārzi”, taču, kad pēc vasarīgas peldes Abavas upē, ievērojām, cik daudz mums apkārt ir spāru, nolēmām, ka turpmāk spāri izmantosim kā simbolu saviem dzērieniem,” stāsta vīna darītavas saimnieks Mārtiņš Barkāns.

Preču zīme gadu gaitā ir attīstījusies un mainījusies, un tās izaugsmē ir piedalījušies vairāki dizaineri – Daila Sniedze, Vitālijs Suseklis, Jānis Lauznis un Inta Fišere. 2016. gadā vīna darītava uzsāka pirmos soļus dzērienu realizēšanā ārvalstīs un tas radīja jautājumu par mūsu preču zīmes reģistrāciju. Spāre ir populārs simbols un arvien vairāk ievērojām, ka tas tiek izmantots arī vīna pudeļu noformējumā. Tas pamudināja rīkoties un 2017. gadā pabeidzām Eiropas preču zīmes reģistrācijas procesu. “Prieks par augsto novērtējumu ir milzīgs, un pateicamies gan žūrijai, gan interneta balsotājiem. Mūsu uzņēmums strauji aug un vēlamies, lai mūsu spārīte nestu prieku un svētkus arī turpmāk,” piebilst Abavas saimniece Liene Barkāne.

ABAVAS vīna darītava ir dibināta 2010. gadā un septiņu gadu laikā kļuvusi par Latvijas vadošo vīna darītavu. Sortimentu veido divdesmit divi dažādi dzērieni gan no pašu dārzā audzētām vīnogām, gan Latvijā vāktiem augļiem un ogām. 2017. gadā vīna darītavas apgrozījums pieauga par 40% un sasniedza 645 tūkstošus eiro. 2018. gadā uzņēmuma izaugsme turpinās un patreiz mūsu dzērieni arī pieejami jau desmit Eiropas valstīs ārpus Latvijas. 2018. gada pavasarī durvis ir vēris ABAVAS vīna pagrabs un vīna bārs, kur laipni aicināti paviesoties visi, kurus interesē vīna darīšanas process un ABAVAS dzērieni. Gaidām ciemos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment