Adac Opel Rallye Junior Team finišē otrie Gran Canaria rallijā

ADAC Opel Rallye Junior Team ieņēma otro vietu otrajā FIA ERC Junior 2018 posmā.

Finišējis trešajā vietā sezonas pirmajā posmā Azoru salās, 18 gadus vecais latvietis Mārtiņš Sesks ar Opel ADAM R2 ieguva otro vietu “Rally Islas Canarias”, tādējādi ierindojoties 2. vietā FIA ERC Junior kopvērtējumā. Viņa komandas biedrs zviedrs Toms Kristensons (Tom Kristensson) (27) asfalta sacensībās Laspalmasas galvaspilsētā Grankanārijā finišēja ceturtais, tādējādi iegūstot pirmos punktus pēc izstāšanās pirmajā posmā.

Jau no starta Mārtiņš Sesks un viņa stūrmanis Renārs Francis par vadību sacensībās cīnījās ar portugāļiem Diogo Gagu (Diogo Gago) un spāni Efrēnu Jarēnu (Efrén Llarena). Pirmās dienas beigās Opel Junior pilots nodrošināja uzvaru, finišējot par septiņām sekundes desmitdaļām priekšā Gagu, nopelnot septiņus bonusa punktus. Otrajā dienā Sesks saglabāja spiedienu uz pieredzējušajiem Peugeot pilotiem, bet, pēc 14 posmiem vairāk nekā 200 kilometru garumā, Gagu viņu apsteidza tikai par 8,9 sekundēm. Tas ir īpaši iespaidīgi, jo jaunajam latviešu pilotam “Rally Islas Canarias” bija pirmais asfalta rallijs.

“ADAC Opel Rallye Junior Team” finišē otrie “Gran Canaria” rallijā“Es esmu ļoti apmierināts ar otro finišu uz pjedestāla pēc kārtas,” priecīgi saka Sesks. “Man vispirms bija jāpārliecinās, cik neticami vēlu ar ADAM R2 var bremzēt uz asfalta un cik apbrīnojami ātrs šis auto ir līkumos. Turklāt, mēs uzreiz sapratām, cik svarīgas ir precīzas leģendas piezīmes uz šiem īpaši ātrajiem ceļiem. Es ātri atradu labu ritmu, un cīņa pret Peugeot un manu komandas biedru Tomu bija īpaši jautra. Tajā pašā laikā es negribēju riskēt, apdraudot finišu uz pjedestāla. Jarēna avārija parādīja, cik ātri šis rallijs var beigties. Ja līdz šim rallijā esmu braucis tikai pa grants ceļiem, tad man jāsaka, ka asfalta braukšana patiešām ir jautra, un vēl jo vairāk ar ADAM R2!”

Toms Kristensons un viņa stūrmanis Henriks Apelskogs (Henrik Appelskog) nebija pilnībā apmierināti ar rallija gaitu. Pagājušā gada ADAC Opel Rallye Cup čempions pirmajās dienās zaudēja dažas sekundes sarežģītos apstākļos uz dažbrīd slapjajiem un slidenajiem ceļiem. Un, lai arī viņš sestdien ātri atguva savu ritmu, viņš jau bija pārāk tālu, lai cīnītos par vietu uz pjedestāla. “Īpaši piektdien, laba ritma atrašana mums aizņēma pārāk daudz laika,” paškritiski saka Kristensons. “No otras puses, tā būtu bijusi kļūda mēģināt izaicināt veiksmi. Vēl jo vairāk tāpēc, ka bija ārkārtīgi svarīgi saņemt pirmos punktus pēc izstāšanās Azoru salās. Es aizvien labāk saprotu, kas nepieciešams, lai pilotētu ADAM R2 tikpat ātri, cik to ļauj automašīnas veiktspējas līmenis. Tagad ir pienācis laiks to izmantot.”

Trešais FIA ERC Junior U27 posms aizvedīs jauno Eiropas rallija eliti uz Itālijas galvaspilsētas nomali. “Rally di Roma Capitale” vēsturiskajā vidē norisināsies arī uz asfalta no 20. līdz 22. jūlijam.

FIA ERC Junior U27 kopvērtējums pēc 2 no 6 posmiem:
1.Gago 77; 2. Sesks 57; 3. Llarena 33; 4. Wagner 29; 5. Broz 23; 6. Kristensson 19; 7. Munnings 16; 8. Blach 15; 9. Vita 12.

Rakstu iesaka:
Avots: opel.autofavorits.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment