Agrā rītā mežā fotogrāfs Saldus novadā sastopas ar elpu aizraujošu skatu (+VIDEO)

Fotogrāfs Māris Kreicbergs reiz dalījās ar medijiem, ka foto “medības” dabā ir viņa aizraušanās jau kopš 2017. gada. Viņš bieži dodas uz Zvārdes apkārtni Saldus novadā, lai iemūžinātu dabas skaistumu. Māris stāsta, ka sajūtas šajos brīžos, sēžot ar kameru rokās agrā rīta stundā, kad gaiss vēl dzestrs un migla klāj zemi, ir vienreizējas. Saule vēl nav uzlēkusi, un dabas klusums ir pārsteidzošs.

Māris arī norādījis, ka pēc riesta laika beigām brieži kļūs daudz tramīgāki, un tie vairs nebūs tik viegli pieejami fotografēšanai vai filmēšanai.

Viņš uzsver, ka šis periods ir īpašs, jo dzīvnieki ir aktīvāki un var ļaut tuvoties sev tuvāk, bet, kad riests beidzas, viņu uzvedība ievērojami mainās, padarot tos grūtāk pamanāmus un iemūžināmus.

Irāņu ekstasenss Mehdi Ebrahimi Vafa brīdina, ka šoruden daudziem var uzglūnēt briesmas un pastāsta ko darīt

Briežu riesta laiks ilgst līdz oktobra sākumam, un pēc apmēram astoņiem mēnešiem pasaulē nāks mazie staltbriežu pēcnācēji. Tiek lēsts, ka Latvijas mežos dzīvo vidēji ap 69 000 staltbriežu, un šo dzīvnieku populācija Latvijā šobrīd tiek uzskatīta par stabilu. Šī stabilitāte liecina par veiksmīgu sugu pārvaldību un dabas resursu saglabāšanu.

 

3. Lūk, Mārim Kreicbergam izdevās iemūžināt šādu ainavu agrā rītā Zvārdē:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment