Alīdas kundze no Latvijas atzīstas – nemīlu savus mazbērnus, jo neciešu vedeklu

Vedekla Anda patiešām stipri apvainojusies uz Alīdas kundzi dzīvokļa dēļ. Viņa kopā ar vīru Rolandu un diviem pirmskolas vecuma bērniem saspiedušies mazā vienistabas dzīvoklītī, kuru “treknajos” gados māte pati nopirkusi dēlam patstāvīgas dzīves uzsākšanai, raksta portāls dzivei.lv.

“Viņa jau no paša sākuma uzskatīja, ka man var spļaut virsū,” savās ģimenes likstās dalās pensionāre Alīda Zariņa. “Visu uztver kā uzbāšanos. Mans visnevainīgākais jautājums, piemēram, kā klājas, tiek uztverts kā iejaukšanās viņas ģimenes dzīvē. Ja zvanu, klausuli neceļ un nepārzvana. Pati nezvana, par mani neinteresējas. Toties mūsu dzīvoklis gan viņu interesē – par šauru viņiem četriem esot kļuvis dēla vienistabas dzīvoklītī, saka, ka jāpārdod un jāmeklē lielāks! Kā tad, es jau tūlīt skriešu un darīšu…” pukst sirmā kundze.

“Labi vēl, ka pietika prāta noformēt uz sevi, nevis dēla vārdā,” stāsta Alīdas kundze. “Citādi viņi man pat atļauju neprasītu, pārdotu un gādātu lielāku uz kredīta…”

Lasi arī:Tautiete no Vācijas pēc brīvdienām Latvijā mājup atgriezīsies krietni turīgāka

 
Viņa jau noskaidrojusi, ka divistabu dzīvokļi tai pašā rajonā nemaz nemaksā daudz dārgāk – pārdodot vienistabas dzīvoklīti, dēla ģimene mierīgi varētu atļauties lielāku mājokli.

Otrai istaba atrisinātu daudzas jaunās ģimenes problēmas, bet Alīdas kundze pat dzirdēt negrib par pašas īpašuma pārdošanu.

Pirmo reizi dēls un vedekla par to ieminējušies pirms diviem gadiem, kad otrais mazulis vēl bijis tikai “projektā”.

Lasi arī: Latvijā top Baltijā lielākais “outlet” veikalu komplekss un tas tik pabeigt jau pavisam drīz – lūk visa informācija

“Bet tie taču ir jūsu mazbērni!” izsaucās Anda. “Viņu dzīve… Vai tad jūs tiešām negribat, lai viņi aug normālos apstākļos?”

“Ak, tu, svētā vientiesība,” nopūšas vīramāte, atceroties šo sarunu. “Ne sev cenšas, bet tikai maniem mazbērniem, lūk, kā! Protams, atteicu. “Pietiek jau ar to, ka vairākus gadus manā īpašumā dzīvojat, īri nemaksājat, esiet pateicīgi par to pašu. Bet viņa atcirta, ka tad mazbērnus man neredzēt, ja reiz par viņiem nospļauties!”

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (piemēram ko Alīdas kundze saka par saviem mazbērniem) 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Aija</cite>

    Ko var te piebilst? 1. dēlam ir dzīvoklis, viņš ir pietiekami liels, ja jau pagādāja ģimeni un bērnus-tieši viņam pašam ir jārisina dzīvokļa paplašināšanās jautājums.Pārdodiet šo dzīvokli, paņemiet kredītu uz otru pusi un būs jums lielāks īpašums. 2.Kāpēc vecmammai ir jārisina pieauguša cilvēka problēmas? Tas dēls kaut mazliet par savu mammu vispār domā? Palīdz rēķinus maksāt, zāles un pārtiku iegādājas??? Visdrīzāk zinis par viņu neliekas UN TE JŪS BRĪNĀTIES PAR VECMAMMAS ATTIEKSMI PRET ŠO VISU. Labiem bērniem, kas sniedz saviem vecākiem gan finansiālo, gan morālo atbalstu-nekad nekādas problēmas nav ne ar bērnu pieskatīšanu, ne pat ar to, ka visi dzīvo zem viena jumta cit citu atbalstot. 3. Šajā situācijā vecmammai vienkārši pietiek smadzeņu nepieļaut to, ka viņa paliks bez īpašuma un vispār bez jumta virs galvas. 4. Gan jau kāds tūlīt te bubinās, ka tie mazbērni jau nav vainīgi pie radušās situācijas. Jā, es tam piekritīšu, tomēr par bērnu audzināšanu atbild ne jau vecmamma, bet pirmām kārtām tā vedekla un dēls. Ja bērni ir tik nepaklausīgi un neaudzināti, tas nozīmē, ka tā jau ir viņu problēma un ne jau vecmammas. Ņemiet audzinātāju vai auklīti, maksājiet viņai algu par to, ka tā skolos un audzinās jūsu bērnus. Nav tas vecmammas pienākums, kurai jau tāpatās tā veselība savā mūžā ir sabeigta. Tie mazbērni arī neizrāda nekādu vēlmi tikties ar vecmammu-tas jau ir vecāku attieksmes dēļ. Bērni ir tād neaudzināti tikai tāpēc, ka ņem piemēru no saviem vecākiem. Iesaku nekādā gadījumā nepārdot tieši savu dzīvokli kurā dzīvojat. NEKĀDĀ GADĪJUMĀ. REZULTĀTĀ PALIKSIET UZ IELAS UN LABĀKAJĀ GADĪJUMĀ TIKSIET PANSIONĀTĀ. To dēla dzīvokli, pārrakstiet uz viņu-lai viņi dara ko un kā grib. Pietiek, ka jūs to viņam uzdāvinājāt, kaut arī tā dēliņa pienākums būtu jūs apgādāt, nevis jūs izmantot kā papildus finansu un bezmaksas aukli viņu bērniem. Dzīvojiet sev. Paskatieties kas jums ir apkārt, jo mēdz būt, ka pilnīgi sveši cilvēki kļūst tuvāki par saviem radiem.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    perfekts komentars

  • <cite class="fn">anna</cite>

    Piekrītu ,

Leave a Comment