Lasīji Apiņa aicinājumu 11. novembrim? Cilvēki viņam atbildi parādā nepalika…

Lielas diskusijas raisījis un popularitāti iemantojis ārsta Pētera Apiņa ieraksts, kurā viņš aicina cilvēkus aizdedzināt svecīti 11. novembra krastmalā pie Rīgas pils. 

Ierakstā Apinis apgalvo ka vīrusa riski šādā gadījumā ir mazi, jo pasākums notiek ārpusē. Tiesa, komentāros cilvēki neklusē, un lai arī daudzi izsaka atbalstu Apinim, ne mazāk cilvēki izsaka sašutumu un ierakstījuši ievedsmojošus tekstus, kas viņuprāt patiesībā ir patriotisms un ka tas neaprobežojas ar svecīšu aizdegšanu.

Lasi arī: Klajā nākusi informācija par to, ko princis Čārlzs pateicis Diānai dienu pirms kāzām; Pēc tam viņa negribēja precēties

 

Lūk Apiņa pilns ieraksts:

Svecītes aizdegsim rītvakar pie Rīgas pils mūra!
No C o v i d 19 nav jābaidās, bet no tā ir jāizvairās.
Jums nav jāziedo sava dzīve, sava pasaule un savas vienīgās dzīves laiks tikai tādēļ, ka varneši baidās no vīrusa (bet varbūt vēlas latviešos iznīdēt latvietību).
Ar vīrusu S A R S- Co V- 2 ārā, vējā inficēties praktiski nav iespējams.
Noliksim rīt svecītes 11. novembra krastmalā pie Rīgas pils par piemiņu tiem, kas nebaidījās un neliecās svešu kungu priekšā.
Ja nebūtu 11. novembra, nebūtu Latvijas.
Ja nebūtu 1873. gada Dziesmu svētku, nebūtu Latvijas.
Neviens nedrīkst aizliegt dziedāt mums Latvijas himnu, īpaši ārtelpā, kur vīrusu nodot citam ir neiespējami.
Ievērosim distanci.
Ar cieņu, ārsts Pēteris Apinis

 

Kā jau minējām, daudzi interneta lietotāji gan atbildi parādā nepalika. Lielu atzinību izpelnījusies Mārča atbilde, kurā viņš raksta:

“Visu cieņu, dakter, bet mūsu latvieša gars ir mūsu sirdīs, mūsu mājās, mūsu audzināšanā, kultūrā un to noteikti neiznīcinās pāris skipoti sabiedriskie pasākumi
Latvieši nav nīkuļu tauta un prot strādāt galvu nepacēluši, turpina to darīt neskatoties ne uz ko. Savu paldies par Latviju mēs varam nolikt gan kartupeļu laukā, ko paši uzrakuši, gan dārzā, ko paši iekopuši, gan ceļmalā… ”

Uz šo Mārča ierakstu Facebook lietotāja Daiga vaicā: “Kā tad Jūs audzināsiet savus bērnus par latviešiem- liekot sveces kartupeļu laukā?”

 

Mārcis nekavējoties atbildēja:

“Jā, tieši tā! Man ir 3 bērni un tieši tā viņus audzinam. Ka latvieši ir darba tauta – prot sev kartupeļus izaudzēt, ar lāpstu zemi uzrakt. Jā, ka savu senču piemiņu var godāt gan mājās pie vakariņu galda, gan dārzā svecītes aizdedzot.

Tieši to arī šovakar darīsim! Galvenais ir zināt kapēc mēs šo dienu pieminam. Un viņi zin, kaut ir mazi, ka svecīte deg par godu tiem parastajiem latviešiem, kas aizgāja no mājām, no kartupeļu lauka, no savas ģimenes un viensētas, lai cīnītos pret bermontiešiem un lai mums būtu SAVA BRĪVA LATVIJA, kurā mēs drīkstam būt kopā ar savējiem, dziedāt Latvijas himnu, brīvi pārvietoties, runāt savā valodā un, un, un…
Viņi arī zin, ka daudzi gāja bojā un viņu ģimenes viņus nesagaidīja mājās. Tāpēc degs svecītes.

Un nē, viņi nav latvieši tikai tāpēc, bet man ir aizdomas, ka izklāstīt latvieša būtību te nav vietā ”

 

Neizpratni par Apiņa ierakstu pauž arī Viesturs, kurš raksta: “Viss baigi forši pateikts, bet par latvietības iznīcināšanu nu gan bija krietni pārspīlēti – “labākajās” Gobzema manierēs. Vai tiešām jums šķiet, ka Kariņš, Viņķele, Dumpis un citi zvēri no rīta ceļas un domā: “Hmmm… Kā lai šodien sabojā cilvēkiem dzīvi?” Ja atbilde ir apstiprinoša, laiks lūgt kolēģiem “garīgo šķīstīšanu”.

 

Aija raksta:

“Cienījamais daktera kungs, jums kā medicīnas nozares pārstāvīm ir šaušalīgi neprofesionāla valoda un jūs absolūti degradējiet savas profesijas etalonu.. ne velti daži sāk uzskatīt, ka mediķi ir paši vainīgi pie tā, ka mūsu slimnīcām ir zema kapacitāte.

Zema kapacitāti, t.i., nav iespējams momentā visus LV iedzīvotājus apgādat ar skābekļa maskām.
Bet nu tā leksika. Tiešām. Pieriebies jau. Takā kaut kāda tenku vācele, pakaunieties, jūs taču jaunajiem piemēru rādāt…”

 

Daudzi gan izsaka arī atbalstu Apinim un aizstāv viņa viedokli:

Artūrs raksta:

“Pilnīgi piekrītu! Šajos svētkos mēs atzīmējam to, ka mūsu senči spēja izcīnīt savu brīvību, un šādu svētku aizliegšana atzīmēt pie piemiņas vietām ir kauns lielākajā mērā. Un visiem tiem bļāvējiem, kas izplata teoriju, ka mēs visi mirsim no COVID-19, lūgums izslēgt televizora, atslēgt internetu un iedzert kādu tēju.”

Lasi arī: Šī sieviete savā izskatā ir ieguldījusi 110 tūkstošus eiro, bet vairums saka, ka viņa naudu izmetusi vējā

 

Gribam zināt jūsu viedokli. Vai šogad būtu jāaizdedz svecītes lielā publiskā pasākumā vai labāk to darīt mājās? Nobalso zemāk!

Vai šogad būtu jānoliek svecītes 11. novembra krastmalā?

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment