Ar vienu apstrādi atbrīvosieties no kāpostu baltajiem tauriņiem visas vasaras garumā

 

Kā izskatās kāpostu tauriņš

Kāpostu tauriņu var viegli atpazīt pēc tās izskata. Tauriņam ir gaiši pelēks ķermenis, un spārni ir balti ar melnu apmali un melniem punktiņiem.

Šie tauriņi ir aktīvi dienas laikā, īpaši karstā laikā. Pie mums jūnija beigas un jūlijs parasti ir nenormāli karsti. Šādos apstākļos kāpostu tauriņš dārzā parādās jau vasaras sākumā.

Kādus draudus rada kāpostu tauriņš

Kāpostu tauriņa bīstamība ir tā, ka tā dēj olas uz kāpostu lapu apakšējās puses. Tāpēc, tiklīdz pār kāpostiem sāk lidot tauriņi, jāveic apstrāde, lai novērstu kāpostu kāpuru parādīšanos.

Kā apstrādāt kāpostus, lai cīnītos ar kāpostu tauriņu

Tirgū ir pieejami daudzi līdzekļi kaitēkļu, tostarp kāpostu tauriņu, apkarošanai. Tomēr ne visi preparāti ir efektīvi, un dažkārt kāpostus nepieciešams apstrādāt vairākas reizes sezonā.

Es dodu priekšroku kāpostu apstrādei tikai vienu reizi sezonā, izmantojot organofosfora insekticīdu – akaricīdu. Šie preparāti iedarbojas uz kaitēkļiem iekšēji, gan kontakta ceļā.

Es lietoju preparātus Zolon vai Fusalon, kas satur benzofosfātu. Var izmantot arī citus fosfororganiskos preparātus. Līdzekļus atšķaida saskaņā ar norādījumiem un lieto sausā laikā.

Ukraiņu stila aukstā zupa: recepte atsvaidzinošai zupai uz buljona bāzes

 

Profilakse un papildu pasākumi

Lai samazinātu kāpostu tauriņu uzbrukuma risku kāpostiem, regulāri jāravē dārzs no nezālēm, īpaši krustziežu augiem, kas aug blakus kāpostiem. Kāpostu tauriņus piesaista ziedošu krustziežu augu smarža, tāpēc tie ir jānovāc.

Trīs nedēļas pēc kāpostu apstrādāšanas ar insekticīdu, es kāpostus papildus apberu ar koka pelniem. Tas ne tikai palīdz aizsargāt augu no kaitēkļiem, bet arī kalpo kā papildu mēslojums.

Izmantojot šo metodi, jūs varat efektīvi aizsargāt kāpostus no kāpostu tauriņiem, samazinot apstrādes reižu skaitu un nodrošinot veselīgu ražu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment