Arī Fredis aizstāv Eviju un viņas dziedājumu simtgades koncertā – “”Svētku diena” nav nekāda Katalonijas vai Maķedonijas himna”

Arī Latvijā populārais dziedātājs un radio SWH dīdžejs Fredis nolēmis publiski aizstāvēt dziedātāju Eviju Vēberi, kura krita sabiedrības nežēlestībā par savu dziemas “Svētku diena” izpildījumu simtgades koncertā. 

Viņaprāt, Evijas Vēberes izpildījumā dziesma “Svētku diena” bijusi lieliska interpretācija – “emocionāli sakāpināta, toties pašas izsāpēta un izfunktierēta”.

Fredis arī paudis sašutumu par sabiedrības konservatīvismu: “Dīvaini, bet esmu priecīgs, ka man nav 18 un nav jāsāk cīņa simtgadīgās Latvijas nežēlīgajā šovbiznesā, jo sabiedrības “maizi un izpriecas” gribošā daļa ir iestigusi tādā politkorektā, pašapmierinātā konservatīvismā, ka to saraudina un padara neizsakāmi skumju jebkura atkāpe no pierastā. Vēl vairāk- tai ir kauns citu vietā! Uz dīvāna, pie TV, savās mājās, bet kauns.”

“Mūsdienu uztveres stagnācijas laikā nevarētu rasties ne “Zvaigznīšu brīdis”, ne “BēBē Brokastis”, ne “Labvēlīgais tips”.
Noknābātu un nokomentētu līdz radošajai nāvītei. Tagad visam jābūt glītam, korektam un, galvenais- saprotamam,” sūrojas Fredis.

“Kā es mīlu to laiku, kad Rietumu mūzikā katru nedēļu parādījās pa kādai Evija Vēberei! Vai Tomam Veitsam. Vai “The Velvet Underground”. Nebija laika stagnēt. Nebija vairāk spēka sašust par neprofesionālo un kaitinošo izpildījumu. Un tā, sākot ar Elvisu. Nepārtraukti kaut kādi eksperimenti un savādi skatījumi,” norāda mākslinieks.

“Kas attiecas uz dziesmu “Svētku diena”, tad tā nav nekāda Katalonijas vai Maķedonijas himna, tā ir joprojām dzīva dziesma, kurai ik pa brīdim jāļauj svaigi uzelpot. Evija tikai mazliet editēja šo bildi, pieliekot asāku kontrastu, augstāku krāsu piesātinājumu. Tā viņa to redz 2018. gadā dzīvojoti,” uzskata Fredis.

“Bet arī pašā Olgas izpildījumā tas pamatos jau ir ielikts, kaunies vai raudi. Tas “mazgadīgās skuķes” faktors. Bet visas aizrautīgās mazgadīgās skuķes pārvēršas par lielām dusmīgām tantēm, kurām žēl, ka vairs nav mazgadīgas skuķes, kā arī to nodokļu maksātāju iztērēto naudu. Un, protams, tam visam līdzi nāk nepamatots naids no zemā starta, snobiska neiejūtība un elementāra nepieklājība,” savu viedokli pauž viņš.

Šķir otru lapu, lai izlasītu visu Freda ierakstu par šo tēmu , kā arī vēlreiz noklausitos Evijas izpildījumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment