Armēniete atklāja man 5 knifiņus, kā izmantot lauru lapas ne tikai kulinārijā: pie mums neviens tā nedara

Tautas ticējumi par lauru lapām

Māņticīgi cilvēki lauru lapas izmanto kā talismanu pret zibeni, ļaunu aci un lāstiem. Tautā uzskata, ka, ieliekot lauru lapu makā, tā īpašniekam vienmēr būs finansiāla labklājība.

Lauru lapu izmantošana veļas mazgāšanā

Bieža mazgāšana var izraisīt spilgtas krāsas veļas izbalēšanu un savelšanos. Lai no tā izvairītos, izmanto lauru lapu.

Vienkārša lauru lapu ievietošana veļas mazgājamās mašīnas tvertnē nederēs, jo tā var sadalīties sīkās daļiņās, kas situāciju tikai pasliktinās.

Lai efektīvi izmantotu lauru veļas mazgāšanā, sajauc 10 lauru lapas un 4 ēdamkarotes cepamās sodas.

Ievieto maisījumu auduma maisiņā un kopā ar veļu ieliec mazgājamās mašīnas tvertnē. Mazgā temperatūrā, kas nav zemāka par 30 grādiem pēc Celsija.

Ja šī metode tev neder, vari pagatavot novārījumu: uz 1 litru ūdens ņem 4 lauru lapas, 4 ēdamkarotes sodas un vāri 20 minūtes. Atdzesē maisījumu un ielej bļodā ar veļu (metode nav piemērota baltajai veļai). Pagaidi vairākas stundas, pēc tam mazgā veļas mašīnā.

Šis ir mana tēta firmas ēdiens: visu ieliek vienā pannā un ēdiens gatavas – “slinkā” recepte ļoti garšīgām vakariņām

Padomi lauru lapu izvēlei:

Augstas kvalitātes lauru lapām ir spēcīgs aromāts un spilgti zaļa krāsa. Neglabā tās ilgāk par gadu, jo vecākas lapas zaudē savu garšu, kļūst blāvas un rūgtas.

Pirms lietošanas noskalo lauru lapu aukstā ūdenī un pievieno to pirmajiem ēdieniem 5-10 minūtes pirms gatavošanas beigām, bet otrajiem ēdieniem kopā ar sautētiem dārzeņiem – 30-40 minūtes pirms sautēšanas beigām.

Vai tev patika šie padomi? Ja tev ir savas lauru lapu izmantošanas metodes, noteikti padalies ar tām komentāros!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment