ĀRPRĀTS: policija mājās uzrīkoja reidu un tā laikā atrada ko neiedomājamu

Majalenkā kāds vīrietis divās pavisam mazās sietu kastēs bija “sapakojis” astoņus resnos lorus – tie bij gatavi, lai tiktu nosūtīti pircējiem. No otras rezidences kopumā tika izglābti 19 resnie lori: 16 pieauguši, 2 pusaudži un viens jaundzimušais. Arī viņi bija paredzēti pārdošanai tiešsaistē.

Skumjā patiesība par šo dzīvnieku pārdošanu ir tā, ka, neskatoties uz lielo pieprasījumu pēc resnajiem loriem, 80% nomirst sagūstījumā, kamēr viņi vēl nav tikuši līdz pircējiem. Tie, kuri sieviešu kārtas resnās lorises izņem no viņu dabīgās vides un pārvadā, pret viņām neizturas labi – tādā veidā šie dzīvnieki ir kļuvuši par vieniem no 25 apdraudētākajiem primātiem pasaulē.

Lasi vēl: Šie puiši ielauzās pamestā narkotiku tirgoņa villā – neticēsi, kas tur tika atrasts!

Lai gan parasti šīs tirgošanās rezultējas smagās sekās, šajā gadījumā tika izglābti 26 resnie lori un nogādāti drošā vietā, lai tiktu atgriezti pie normāla veselības stāvokļa, lai gan daži no viņiem pēc dzīvošanas briesmīgajos apstākļos vēl joprojām atrodas smagā veselības stāvoklī.

Notvertie lori parasti tiek izmantoti izklaidei – viņu turētāji bieži vien izrauj loru zobus un nagus, lai viņus būtu vieglāk kontrolēt. Kad tas tiek izdarīts, viņus vairs nevar izlaist atpakaļ brīvībā.

Avots: shareably.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment