Ārsti nosauc 3 uztura bagātinātājus, kas ir nekas vairāk kā lieka naudas tērēšana

Arī tad, ja tev ir veselīga diēta un tu esi aktīva dzīvesveida piekritējs, arī tev ik pa laikam varētu šķist, ka nepieciešams iziet kādu vitamīnu kursu, bet mēs tev atklāsim, kas ir tie uztura bagātinātāji, ko ārsti sauc par liekas naudas tērēšanu.

Cilvēki mūsdienās kā nekad agrāk ir aizrāvušies ar uztura bagātinātājiem, šķiet, ka drīzumā varēs tik vien pārtikt kā no proteīna un šķiedrvielu kokteiļiem, uzdzerot vitamīnus.

Ne velti visu uztura bagātinātāju lietošanas instrukcijās ir minēts punkts, ka tie neaizvieto pilnvērtīgu uzturu. Mēs esam apkopojuši tos uztura bagātinātājus, ko ārsti uzskata par neko vairāk kā naudas izšķiešanu!

Folijskābe

Folijskābe palīdz novērst nopietnus iedzimtus defektus jaundzimušajiem, bet, ja jūs neplānojat ģimenes pieaugumu tuvākajā nākotnē, tad folijskābes uztura bagātinātājs jums nav nepieciešams. Tas tiek lielā daudzumā pievienots graudaugiem, tāpēc patiesībā nemaz nav jāuztraucas, ka varētu palaist garām šīs vielas uzņemšanu ikdienā.

Multivitamīni

Multivitamīni ir nepieciešami tikai tiem cilvēkiem, kuriem ir vienveidīgs uzturs un ir pamats domāt, ka lielā daudzumā netiek uzņemti vitamīni un minerālvielas dabīgā veidā. Citādi pilnīgi pietiks, ja iziesiet kāda konkrēta vitamīna vai minerālvielas kursu gadā, ja jūsu ārsts to uzskatīs par vajadzīgu. Starpcitu, atgādināsim, ka vitamīnus un minerālvielas ir iespējams pārdozēt.

Zivju eļļa

Zivju eļļu ilgstoši lietot nevajadzētu nevienam. Piemēram, Omega-3 taukskābes ir labs asins šķidrinātājs. Un ilgstoša asins šķidrināšana, teiksim tā, ne pie kā laba nenoved. Zivju eļļu, tieši tāpat kā vitamīnus, nepieciešams uzņemt kursveidā.

Lasi vēl: Sieviete sāka lietot uztura bagātinātāju, kuru lieto olimpieši, un atguva savu libido – uzzini, kas tas ir!

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment