Astoņpadsmit fakti par kaķiem, kas ļaus TEV viņus iemīlēt vēl vairāk

 

Teju ikviens dievina kaķēnus un ne velti, jo tie ir unikāli dzīvnieki. Mēs domājam, ka zinām par viņiem visu, tomēr šīs pūkainās radības tevi var pārsteigt. Piemēram, baumas par to, ka kaķis uzguļoties uz slimās vietas to ārstē, ir patiesībā.

Mēs uzzinājām daudz interesantus faktus par mūsu mīluļiem un nolēmām tajos dalīties ar jums.

 

1.Vidēji kaķis divas trešdaļas no savas dzīves pavada guļot. Sanāk, ka, piemēram, deviņus gadus vecs kaķis nomodā pavadījis tikai trīs gadus no savas dzīves.

 

2. Izrādās, cilvēka smadzenēm bioloģiski tuvākas ir kaķu, nevis suņu smadzenes, jo gan mums, gan kaķiem par emocijām atbild vienas un tā pati smadzeņu daļa.

 

3. Pats lielākais kaķis mūsdienās ir lauvtīģeris. Tas var izaugt līdz 4 metriem, un tā svars var pārsniegt 300 kg. Pats lielākais dzīves lauvtīģeris vārdā Herkuless sver 450 kg.

 

4. Mūsdienās pats mazākais sastopamais kaķis savvaļā ir melnkāju kaķis. Viņi mēdz būs vien 30 cm gari un var svērt tikai 1,2 kg.

 

5. Briti un austrālieši sastapšanos ar melnu kaķi uz ceļa uzskata par lielu veiksmi, kamēr citviet Eiropā un Ziemeļamerikā tieši pretēja, tā tiek uzskatīta par sliktu zīmi.

 

6. Pasaulē pati populārākā kaķu šķirne ir persiešu kaķis. Nākamās vietas popularitātes ziņā ieņem meinkūnu un siāmas šķirnes kaķi.

7. Ir vienas šķirnes kaķis, kas dievina ūdeni, un tas ir Turcijas Vana kaķis. Šīs šķirnes pārstāvji mīl peldēties savas ūdensizturīgās vilnas dēļ.

 

8. Nīderlandes vēstniecībā Maskavā darbinieki pamanīja, ka divi siāmas kaķi bieži nāk pie ēkas un nezināmu iemeslu dēļ sāk skrāpēt sienas. Izrādījās, ka sienās bija paslēpti krievu spriegu mikrofoni.

 

9. Daudzi kaķi ir spējīgi atrast ceļu mājup neatkarīgi no attāluma. Pēc ekspertu domām, vai nu kaķi nosaka savu atrašanās vietu pēc saules gaismas krišanas leņķa, vai arī viņiem smadzenēs ir magnētiskās šūnas, kas darbojas gluži kā kompass.

10. Pats vecākais kaķis, kurš iekļuva Ginesa rekordu grāmatā, bija kaķis ar nosaukumu Creme Puff, no Ostinas, Teksasas štatā. Šis kaķis dzīvoja no 1967. līdz 2005. gada 6. augustam, kad viņš nomira trīs dienas pēc savas trīsdesmit astotās dzimšanas dienas.

 

 

11. Gluži kā cilvēkus var atšķirt pēc pirkstu nospiedumiem, tā kaķus var atšķirt pēc deguna nospieduma.

 

12. Kaķiem pa visu ķermeni nav sviedru dziedzeri, kā tas ir cilvēkiem. Kaķi svīst tikai caur savām ķepām.

Lasi arī: Trīs zodiaka zīmes, kurām rudens būs īpaši labvēlīgs un radošs laiks

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment