Atklāti reģioni, kurus skars tropiskās vētras: Hosē, Makss un Norma

Kā ziņo ASV Nacionālais vētru centrs (NHC), pašlaik viņus uztrauc trīs tropiskās vētras – Hosē, Makss un Norma. Centrs atklāj reģionus, kurus skar šīs vētras.

Vētra Hosē jau ir likusi par sevi manīt ASV austrumu piekrastē, taču tas nav viss. Pagaidām vētra Atlantijas okeāna piekrastē ir sasniegusi vēja ātrumu līdz 31 m/s, taču tā pieņemas spēkā. NHC nosauc sekojošus reģionus, kurus skars tropiskā vētra Hosē: Jaunangliju (reģions, kas apvieno 6 ASV štatus, Atlantijas okeāna piekrastē), Bermudu salas, Bahamu salas, Puertoriko, Haiti un Dominikānas republikas salu.

Savukārt vētra Makss jau ir skārusi tādus Klusā okeāna apskalotos reģionus kā: Gererro un Oahaka štatus Meksikā. Vētra šajos reģionos ir sasniegusi vēja ātrumu līdz 20 m/s un sev līdzi nesusi iespaidīgas lietus gāzes, kas ir izraisījušas plūdus.  Vētrai Makss ir paredzēts norimt līdz piektdienai un saglabāties lokāli šajos iepriekšminētajos reģionos.

Tropiskā vētra Norma pašalaik pieņemas spēkā Klusajā okeānā un draud skart Lejaskalifornijas štatu (teju visu pussalu). Pagaidām netiek izteikti brīdinājumi un prognozes par iespējamiem postījumiem.

Lasi vēl: Pirmo reizi 300 gadu laikā, Barbuda sala ir kļuvusi par neapdzīvotu vietu – vainīga vētra Irma (+foto)

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment