Tā kā uz dažāda veida makaronu bāzes tiek gatavotas sātīgas zupas un garšīgas piedevas, šo produktu saimnieces pērk diezgan bieži. Tomēr daudzi pieļauj nopietnu kļūdu – pēc makaronu vārīšanas ūdeni vienkārši izlej izlietnē.
Pavāre Andrea Koha, kulinārijas jautājumu eksperte un blogere, pastāstīja par to, kāpēc tā nevajadzētu darīt. Viņa atklāja, kāda ir patiesā ūdens vērtība, kas paliek pēc makaronu vārīšanas.
Vairumā gadījumu makaroni tiek ne tikai vārīti, bet arī sajaukti ar dažādām mērcēm. Pateicoties tam, ēdiens kļūst sātīgāks un garšīgāks. Gatavojot mērci, būs nepieciešams papildu šķidrums.
Vislabāk šim nolūkam izmantot ūdeni, kurā vārīti paši makaroni. Vārīšanas procesā makaroni izdala cieti ūdenī. Šī ciete var būt noderīga, lai sabiezinātu mērces vai pievienotu krēmīgu tekstūru. Pievienojot nedaudz makaronu ūdens pie mērces, var panākt labāku konsistenci un garšu.
Makaronu vārīšanas ūdens satur sāli (ja tas tika pievienots vārīšanas procesā) un citus aromātiskos komponentus. Šo ūdeni var izmantot, lai pagatavotu zupas vai mērces, dodot tām papildu garšu. Makaronu ūdeni var izmantot arī citu ēdienu pagatavošanai, piemēram, dārzeņu tvaicēšanai vai rīsu vai kvinojas vārīšanai, padarot ēdienus bagātīgākus un garšīgākus.
Tomēr pat šis nav pats noderīgākais veids, kur izmantot makaronu ūdeni!
Šķir otru lapu, lai alsītu tālāk un uzzinātu pašu noderīgāko metodi