Augi, kurus var un vajadzētu laistīt ar kefīru: jūs priecēs gan lieliska raža, gan skaisti ziedi

No kefīra var pagatavot dabisku augšanas stimulatoru dažiem augiem.

Pieredzējuši dārzeņu dārzkopji zina, ka var laistīt ar kefīru un kā to darīt pareizi, lai augi labāk attīstītos un dotu lielisku ražu.

Tiek uzskatīts, ka šāds raudzēts piena produkts veicina augu imunitātes stiprināšanu, un tas savukārt palīdzēs tiem cīnīties ar dažādām kaitēm. Tam tiek piedēvētas arī antibakteriālas īpašības. Skābpiena produkti ir vērtīgs mēslojums, tie satur fosforu, kāliju un slāpekli.

Ar kefīra šķīdumu eksperti iesaka apstrādāt tomātus un gurķus. Vēl šāda barošana var nākt par labu dažādām puķēm, tostarp peonijām.

Arina dzīvoklī Imantā atgriezās ātrāk un nejauši dzirdēja vīru runājam pa telefonu ar mistisku sievieti – labi ka tā, jo citādi viss varēja beigties daudz trakāk

Kā laistīt gurķus ar kefīru – svarīgi noteikumi

No produkta ir jāsagatavo desmit procentu ūdens šķīdums. Kefīrs jāielej siltā ūdenī, kam vispirms jāļauj nostāvēties. Barošanai būs nepieciešams 1 litrs kefīra un 10 litri ūdens.

Ja kefīram beidzies derīguma termiņš – mēslojums nedarbosies (produktam nevajadzētu mainīt smaržu, krāsu, pelējuma klātbūtne nav pieļaujama). Gatavais šķīdums jāielej gurķu sakņu gropē 10-15 centimetru apkārtmērā no auga stublāja. Turklāt gurķi ir jāapsmidzina gar lapu. Apstrādi ieteicams veikt reizi divās nedēļās.

 

Ir gan vēl daudz nianses kuras vajag ievērot!

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vēl vairāk (par tomātiem un kefīru, par ziediem un kefīru utt)

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment