“Aveņu kopšana” jūnijā. Raža būs lieliska (bērni priecāsies)

Ir nepieciešams atstāt veselīgus augļu dzinumus, un visi vājie ir jāizgriež.

Kātu blīvums aveņu kokā ir pilnībā atkarīgs no tā vecuma. Tātad divus gadus veciem krūmiem vienā rindā jāatstāj ne vairāk kā četri veseli dzinumi uz metru.

Un trīs gadus vecam aveņu kokam nevajadzētu būt vairāk par divpadsmit kātiem.

Lasi vēl: “Cīņa pret laputīm” beidzot ir beigusies. Es dalos ar savu atradumu — izlasīju to vecā brošūrā (bonusā vēl pāris metodes)

Augi rūpīgi jāapgriež līdz saknei pēc iespējas zemāk. Tas jādara ļoti piesardzīgi, lai nejauši nekaitētu sakņu sistēmai.

Ja jūs sabojājat saknes, pat tas var notikt atslābšanas laikā, nekavējoties parādīsies bagātīga augšana. Vai jums tas ir vajadzīgs? Protams, nē. Jo avenes uzreiz izaugs visā teritorijā.

Par aveņu barošanu

Tagad es jums pastāstīšu par mēslošanu. Pavasara periodā krūmi jābaro trīs reizes. Šim nolūkam tiek izmantoti dažādi mēslošanas līdzekļi. Augi tiek baroti, apvienojot procedūru ar laistīšanu.

Pirmie mēslošanas līdzekļi tiek izmantoti agrā pavasarī. Līdz tam laikam augsnei vajadzētu būt sasilusi. Es parasti izmantoju minerālmēslu, kas satur slāpekli. Varat izmantot amonija nitrātu vai urīnvielu (30 g/kv.m). Daži dārznieki zem krūmiem izkaisa pulverveida pelnus.

Slāpekļa mēslojums palīdz augiem izaudzēt zaļo masu ar olnīcām. Avenes labi reaģē uz kūtsmēsliem. Lai pagatavotu šķīdumu, deviņvīru spēks jāuzņem ar ūdeni (1:1) un jāatstāj nedēļu. Pirms lietošanas sastāvs jāatšķaida ar ūdeni (2 l/spaini ūdens). Šo mēslojumu izmanto krūmu laistīšanai pie saknēm.

Auni enerģijas pilni, bet Svariem vajadzēs vairāk miera; Dienas prognoze 23. jūnijam visām zvaigžņu zīmēm

Barošanai varat izmantot arī vistas mēslojumu. Mēslojums jāatšķaida ūdenī proporcijā 1:5. Šķīdumam vajadzētu sēdēt nedēļu. Pirms lietošanas vienu litru mēslojuma atšķaida ūdenī (20 litri).

Pirms ziedēšanas avenes baro otro reizi. Šajā laikā jums ir jāizmanto fosfora-kālija produkti. Uz kvadrātmetru augsnei pievieno superfosfātu (30 g) un kālija sulfātu (40 g).

Ziedēšanas laikā barošanai ir piemērots monofosfāts vai kālija sulfāts kopā ar superfosfātu.

Barošanai labāk ir izmantot šķīdumus šķidrā veidā, laistot tos zem saknēm. Pirms apstrādes avenes nepieciešams laistīt. Visas manipulācijas jāveic no rīta vai vakarā.
Ja iepriekš nevarējāt mulčēt aveņu koku, dariet to pēc mēslošanas. Tādējādi pajumte pasargās augsni no izžūšanas un sakņu sistēmu no pārkaršanas. Mulčai varat izmantot salmus vai zāģu skaidas.

Šīs ir svarīgas agrotehniskās darbības, kas ar avenēm jāveic pavasarī. Ja vēlaties iegūt bagātīgu ogu ražu, ievērojiet visus iepriekš minētos ieteikumus.

Lasi vēl: 20 efektīvi cepamās sodas lietošanas veidi

Kādas metodes jūs izmantojat, audzējot avenes? Dalieties savās metodēs ar mums. Un es, savukārt, pastāstīšu par tiem visiem dārzniekiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment