Bez cepšanas un cepeškrāsns: mana “Plombīrs” kūka – vienkārši izcila (mīlu to maiguma un vienkāršības dēļ)

Šodien vēlos dalīties ar jums ļoti gardas saldējuma kūkas recepti! Esmu šo recepti tik ļoti iemīļojusi, jo gatavošana aizņem tikai 30 minūtes, un tā ir viena no mana vīra un bērnu iecienītākajām kūkām, pateicoties tās maigajai un krēmīgajai garšai.

Šī kūka ir tik ātri pagatavojama, jo to nav nepieciešams cept, kas ir liels pluss vasaras karstajās dienās!

Lai kūka varētu sasūkties ledusskapī, tai būs vajadzīgs laiks. Lai paātrinātu šo procesu, iesaku sākt ar krēma pagatavošanu.

 

Sastāvdaļas:

cepumi – 300g;
skābais krējums 20% – 500 ml;
olas – 2 gab.;
cukurs – 150 gr;
vaniļas cukurs – 5 g;
ciete – 2 ēd.k. l.;
sviests – 50 g.

Rožu apgriešana pēc ziedēšanas, lai ziedi pēc tam būtu vēl skaistāki. Apgriešanas noteikumi atkarībā no sezonas un rožu veida 

Krēmu pagatavo pavisam vienkārši:

Katliņā sakuļ divas olas. Pievieno parasto cukuru, vaniļas cukuru un cieti.

 

Nav svarīgi, vai tiek pievienota kukurūzas vai kartupeļu ciete – tās darbojas vienādi. Visu kārtīgi samaisa līdz vienmērīgai konsistencei. Tālāk pievieno skābo krējumu ar tauku saturu 20%, vēlreiz samaisa ar putojamo slotiņu un liek uz uguns.

Vāra krēmu uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, lai nekas nepiedeg. Nebaidieties, ja maisījums karsējot sākotnēji kļūs šķidrs — procesa laikā tas noteikti sabiezēs.

Pazīmes, ka jūsu telefonu varētu noklausīties! Ja pamanāt kādu no šīm pazīmēm, esiet piesardzīgi…

Tiklīdz krēms sabiezē, noņemiet to no karstuma un pievienojiet sviestu, samaisiet, līdz tas ir pilnībā izšķīdis.

Svarīgi! Lai krēms izdotos perfekti, noteikti pievienojiet labas kvalitātes sviestu!

Šķir nākošo lapu, lai noskaidrotu tālāku pagatavošanas gaitu

Leave a Comment