Bez cepšanas un cepeškrāsns: mana “Plombīrs” kūka – vienkārši izcila (mīlu to maiguma un vienkāršības dēļ)

Kamēr krēms dziest, gatavo pamatni:

Lai to izdarītu, sasmalciniet smilšu mīklas cepumus, izmantojot blenderi. Ja jums nav blendera, tad cepumus var ielikt biezākā maisiņā un ar mīklas rulli izklapēt tos drumstalās.

Kūkas formēšana:

Šim nolūkam ideāli piemērota ir cepamā forma — manējai ir 18 cm diametrs. Ja šādas formas jūsmajās nav, tad kūku var likt cepamajā traukā.

Lai kūka neliptu pie formas, nosedziet malas ar acetāta plēvi vai cepampapīru, kā parādīts fotoattēlā.

Pēc tam izklājiet slāņus: vispirms smilšu mīklas drupatas, pēc tam krēmu, vienmērīgi sadalot to. Atkārtojiet, līdz visas sastāvdaļas ir beigušās. Man sanāca četri slāņi.

Pēdējam slānim jābūt cepumu drupačām, sadaliet to vienmērīgā kārtā.

Un tad ielieciet kūku ledusskapī uz vismaz 2-4 stundām, vai vēl labāk uz nakti. Kad kūka sastingusi, izņem to no veidnes.

Virsu vari izrotāt ar ko vien vēlies: piemēram, cepumu skaidiņām, kokosriekstu skaidiņām vai šokolādi.

Kā jau teicu, mans pēdējais slānis ir smilšu cepumu drupatas. Var, piemēram, darīt savādāk – ap malām likt smilšu drupatas un vidū kokosriekstu skaidiņas.

Kūku dekorēju arī ar mandeļu skaidām, piparmētru lapiņām un svaigām ogām! Variantu ir daudz, bet pats galvenais, ka sanāk ļoti garšīgi!

Redziet, cik gardi izskatās sagriezta kūka! Nevarētu pat iedomāties, ka tās pagatavošana aizņēma tik maz laika! Krēms uz kūkas ir ļoti garšīgs, mēreni salds, ar vieglu skābumu un neticami krēmīgs!

Pāvela Globas zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 8. līdz 14. jūlijam: daudziem šis būs liktenīgs periods!

Gatavojiet ar prieku, un es priecāšos redzēt jūsu atsauksmes komentāros!

 

Lasi vēl: Pazīmes, ka jūsu telefonu varētu noklausīties! Ja pamanāt kādu no šīm pazīmēm, esiet piesardzīgi…

Leave a Comment