Bez šīs sastāvdaļas pat neuzņemos gatavot kotletes. Gaisīgu un gardu kotlešu noslēpums!

Gadās, ka sāc gatavot malto gaļu, bet mājā nav maizes. Šādos gadījumos izmantoju rīvētus kartupeļus. Lieliska nomaiņa, izmēģiniet to. Ja mājās pietrūkst kartupeļu, tas nav svarīgi. Kefīrs un soda padarīs kotletes sulīgas un smaržīgas.

Ja ledusskapī nav olu, tās var aizstāt ar pienu. Jā, tekstūra ir nedaudz atšķirīga, bet labi sajauktā maltajā gaļā jūs nepamanīsiet atšķirību. Galvenais ir tas, ka rezultāts jūs iepriecinās. Receptei, ar kuru dalos zemāk, varat izmantot veikalā nopērkamo produktu, bet tomēr malto gaļu vislabāk pagatavot mājās no svaigas gaļas.

Recepte sulīgām kotletēm

Sastāvdaļas:

1,5 kg maltās gaļas

200 g kefīra

1 sīpols

1 ola

100 g miltu

1 tējkarote sāls

1 tējkarote cukurs

1 tējkarote soda

Garšvielas pēc garšas

Bīstamie kaimiņi….. Kādos zemes gabalos pavisam noteikti dzīvo čūskas?

 

 

Pagatavošana:

Vispirms malto gaļu sajauc ar sodu un kefīru. Mīca līdz iegūta viendabīga masa. Pēc tam pievienojiet olu, sāli, cukuru, rīvētu sīpolu, garšvielas un piparus pēc savas gaumes. Samaisiet.

Pievienojiet miltus un ļoti labi samaisiet. Maltajai gaļai šajā posmā jābūt bez kunkuļiem.

Lasi arī: Kā ātri iekonservēt meloni ziemai: garšos kā ananāss un derēs gan salātiem, gan desertiem

Pannā uzkarsē augu eļļu un ar ēdamkaroti izklāj malto gaļu, piešķirot tai kotlešu formu. Būs nepieciešams cept no abām pusēm, zem vāka, uz mazas uguns.

 

 

Pēc visu kotlešu pagatavošanas varat tās nedaudz sautēt, pievienojot lauru lapu un dažas ēdamkarotes ūdens.

Gatavs! Jūs esat pagatavojuši gaisīgas un smaržīgas kotletes, kas ar savu garšu priecēs gan pieaugušos, gan bērnus. Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment