Bezmaksas vingrošanas nodarbības svaigā gaisā turpinās arī šajā pavasarī

Rīgas domes Labklājības departaments sadarbojoties ar Dabas Sporta Zāli projekta “Mēs par veselīgu Rīgu!” ietvaros piedāvā bezmaksas vingrošanas nodarbības svaigā gaisā. Nodarbības būs pieejamas dažāda vecuma Rīgas iedzīvotājiem un nodrošinās viņu fiziskās veselības uzlabošanos, tāpēc tās aicināts apmeklēt ikviens, kas vēlas pavadīt siltos vakarus, vingrojot profesionālu treneru uzraudzībā.

Nodarbības notiks vairākās Rīgas apkaimēs, aptverot plašu rīdzinieku loku – centrā, Mežaparkā, Ķengaragā, Ziepniekkalnā, Teikā, Vecmīlgrāvī, Mežciemā, Lucavsalā, Iļģuciemā, Torņakalnā, Ķīpsalā un Juglā. Katrā apkaimē nodarbības notiks vismaz reizi nedēļā, tāpēc tie, kas vēlas vingrot, varēs to darīt regulāri.

Vingrošanas nodarbību klāsts būs gana plašs, lai katrs interesents varētu atrast sev piemērotāko un interesantāko nodarbību.

Power&Endurance ir daudzpusīga vingrošana āra apstākļos ar dažādu intensitāti pie brīvdabas trenažieriem vai vingrošanas stieņiem. Speed&Mobility ir treniņš, kura laikā tiks vispusīgi izmantota visa ķermeņa muskulatūra, spēka vingrinājumiem mijoties ar kardio slodzi. Functional workout ir funkcionālais treniņš, kas sagatavo ķermeni ikdienas kustībām, jo trenējoties tiek nodarbināts viss ķermenis, ieskaitot dziļā muskulatūra. Suspension X ir iekares sistēmas treniņš, kurā galvenais slodzes elements ir katra lietotāja ķermeņa svars. Turoties ar rokām vai kājām pie speciāliem rokturiem, cilvēks izpilda vingrojumus. Total Body Workout ir vidējas intensitātes nodarbība, kas vērsta uz sirds un asinsrites sistēmas stiprināšanu, ķermeņa svara samazināšanu, kā arī visa ķermeņa muskulatūras nostiprināšanu un tonizēšana. Groove ir viegla deju nodarbība. Tās pamatu veido dažādu stilu mūzika, kuru laikā ir jāizpilda divas vai trīs kustības mūzikas ritmā bez noteiktas horeogrāfijas vai sarežģītiem deju soļiem.

Vasaras sezonas atklāšanas treniņš notiks 5.maijā. Dalībnieku tikšanās plkst. 11:00 pie Brīvdabas pieminekļa. Uz treniņu aicināti visi interesenti, dalība tajā – bez maksas!

Sīkāka informācija par nodarbībām un pilns nodarbību grafiks maijam, kā arī informācija par citām projekta “Mēs par veselīgu Rīgu!” aktivitātēm pieejama mājas lapā www.veseligsridzinieks.lv.

Informācija par brīvdabas vingrošanas nodarbībām pieejama arī Dabas Sporta Zāles Facebook lapā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment