Biešu salāti, vienkāršie minūtes laikā. Pievienojam sieru, olas, ķiplokus un liekam galdā

Ne vienmēr pietiek laika sagatavot sarežģītus salātus, turklāt sarežģītās sastāvdaļas bieži vien prasa būtiskas papildu izmaksas.

Lieliska alternatīva ir gardi, vienas minūtes laikā pagatavojami biešu salāti: pievienojam tiem jebkuru cieto sieru, olas, ķiplokus un varam likt uz galda.

Salātiem mums vajag tikai vienu vārītu bieti (apmēram 400 gramus), 100 gramus jebkura cietā siera, 2 cieti vārītas olas, 2 ķiploka daiviņas, sāli, piparus un zaļumus – tos izmantosim dekorēšanai.

 

Visvienkāršāk salātiem pievienot majonēzi, bet, ja ir laiks, var pagatavot paštaisītu skābā krējuma mērci. Starp citu, arī zema tauku satura skābais krējums var būt lieliska šo salātu mērce, padarot to garšu nedaudz neitrālāku.

Nopietnas sekas: 2024. gada 16. augustā spēcīgs izvirdums uz Saules pāraugs magnētiskā vētrā 

Salātus ir ļoti vienkārši pagatavot, tas aizņem burtiski tikai minūti. Vārītās bietes sarīvē bļodā uz rupjās rīves, tad viegli nospiež lieko sulu un pārliek citā bļodā, kurā saliekam salātu galīgo variantu. Tagad uz tās pašas rupjās rīves sarīvējam sieru un pievienojam bietēm.

Derēs jebkura cietā siera šķirne. Vārītās olas sagriežam kubiņos un arī pievieno salātiem. Ķiploku labāk nelaist caur presi, bet ļoti smalki sagriezt ar nazi.

Tas salātiem piešķirs izteiktāku, pikantāku garšu. Pievienojam sāli, piparus un samaisām. Atliek tikai salātiem pievienot skābo krējumu vai majonēzi, izrotāt ar zaļumiem un var pasniegt galdā.

Video pamācība – soli pa solim (Krievu valodā):

Ja tev patika šī lieliskā recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos! Būsim priecīgi arī, ja komentāros pastāstīsi, kādus biešu salātus gatavo tu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment