Borščs ziemai, kas mūsu ģimenē “aiziet uz urrā”! Iekonservēju jau veselas 100 burkas un grasos pagatavot vēl tikpat

Pagatavošana:

Tomātus un bulgāru piparus sagriežu un sasmalcinu gaļas mašīnā vai blenderī. Iegūto masu lieku katlā, pievienoju sāli, piparus, eļļu, cukuru, ķiplokus, baziliku un paprikas pulveri. Uzlieku uz uguns un uzvāru. Smalki sagriežu sīpolus, ieberu katlā un vēlreiz uzvāru. Pēc tam vāru vēl 10 minūtes.

Burkānus un bietes sarīvēju un ieberu katlā. Maisījumu vāru 30 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.

Iepriekš notīru pupiņas, izmērcēju un vāru, līdz tās ir mīkstas. Tad pievienoju pupiņas katlā ar pārējām sastāvdaļām. Kārtīgi samaisu un pievienoju etiķi. Pieberu sāli pēc garšas un pēc uzvārīšanās vāru vēl 5 minūtes.

Kā rūpēties par tomātiem augustā, lai nezaudētu ražu: kā saglabāt tomātus veselīgus un vēl sulīgākus

Liela katla dibenā ievietoju dvieli, uz tā lieku burkas un apleju ar ūdeni. Sākot no ūdens vārīšanās brīža, burkas sterilizēju 10 minūtes.

 

Gatavo maisījumu leju sterilizētajās burkās. Cieši aizskrūvēju vāciņus, apgriežu burkas otrādi, aptinu ar dvieļiem un atstāju, līdz tās pilnībā atdziest.

Lasi vēl: Kāpēc es vedu Koka-kolu uz vasarnīcu litriem, bet nevienam to nedodu dzert?

Tas arī  viss, mūsu lieliskais boršcs ziemas krājumiem ir gatavs! Labu apetīti!

Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Priecāsimies arī par taviem komentāriem!

 

 

 

Leave a Comment