Sastāvdaļas
500 grami kausēta siera
1 burka (0,5-1 L) marinētu papriku
500 grami vārītu burkānu
200 grami marinētu gurķu
1 sīpols
4 vistas olas
150 grami majonēzes
sāls un melnie pipari pēc garšas
svaigi garšaugi – pēc izvēles
2 mēslojuma receptes, kas pasargās tomātus no vēlīnās puves un nodrošinās brangu ražu
Pagatavošana
Kausēto sieru sagriež strēmelītēs. Marinētu piparu sagriež strēmelītēs.
Vāra burkānus līdz mīkstam, tad sagriež kubiņos.
Sālītos gurķus sagriež kubiņos.
Smalki sagriež sīpolu.
Vāra olas, nomizo un sagriež kubiņos.
Bļodā apvieno visas sasmalcinātās sastāvdaļas: sieru, marinētu papriku, burkānus, gurķus, sīpolus un olas. Salātiem pievieno majonēzi, sāli un melnos piparus.
Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauc, rūpīgi samaisa. Liek salātus bļodā.
Dekorē ar svaigām dillēm vai pētersīļiem un pasniedz salātus.
Tevi noteikti interesēs
- Latvijas virzienā strauji tuvojas aukstā gaisa masa ar atmosfēras fronti – ko tas mums nozīmēby Sandra Ločmele
- Bietes tagad tiek vārītas maisiņā; žēl, ka es par šo metodi nezināju agrāk – 25 minūtes un gatavasby Jeļena Kuzmenko
- 5 darbības, lai gurķi būtu kraukšķīgi, sulīgi un nebūtu rūgti – pareizas kopšanas noslēpumiby Anete Vītola