Brūss pret Brendu. Traģisks stāsts par zēnu, kuru audzināja kā meitenīti

Šis ir traģisks stāsts par Brūsu – mazu zēnu, kuram eksperimentālā kārtībā atņēma viņa identitāti un viņš kļuva par meitenīti Brendu. Cīņa par savu sākotnējo identitāti nebija no vieglākajām.

Aizvien biežāk dzirdam par bērnu audzināšanu gendera jeb dzimuma neitralitātes ietvaros, citiem vārdiem sakot, tas nozīmē, ka bērnam netiek uzspiestas sabiedrības pieņemtās dzimumu lomas un pats bērns var noteikt vai viņš jūtas kā zēns vai meitene, neatkarīgi no sava fiziskā veidola un izejot no tā, pieaugot, var noteikt savu identitāti.

Savukārt, kas notiek, ja vecāki pieņem lēmumu iejaukties mātes dabas plānos un savu bērnu – zēnu, nolemj ķirurģiski pārveidot un jau no zīdaiņa vecuma turpmāk audzināt viņu kā pretējā dzimuma pārstāvi? Lūk, šādi tas notika “dvīņu Reimeru lietā” jeb eksperimentā, kurš notika gandrīz 60 gadus atpakaļ, kur vienu no dvīņu brāļiem pārvērta par meiteni.

Kanādiešu, Rona un Dženetas Reimeru ģimenē 1965. gadā piedzima dvīņi – dēli Brajens un Brūss. Abi mazuļi bija kopumā veselīgi, ja neskaita fimozi (šauru dzimumlocekļa priekšādiņu, kas var būt vietām saaugusi ar dzimumlocekļa galviņu), kuru Dženeta ievēroja abiem dēliem, kad tie bija vien pāris mēnešus veci – mazuļiem bija problēmas ar urīna izvadi, kā rezultātā izveidojās iekaisums.

Bija nepieciešams veikt apgraizīšanu. Brajena operācija noritēja veiksmīgi, savukārt Brūss apgraizīšanas laikā saņēma pamatīgus apdegumus uz dzimumlocekļa, kā rezultātā to atjaunot nebija iespējams. Ģimene bija šausmās.

Neilgi pēc neveiksmīgās apgraizīšanas, dvīņu vecāki ieraudzīja televīzijas šovu, kurā piedalījās amerikāņu psihologs un zinātnieks Džons Manijs. Viņš pārliecinoši apgalvoja, ka bērni piedzimst gendera neitrāli, savukārt par zēniem un meitenēm tos padara sabiedrība.

Vairāki šī psihologa apgalvojumi bija diskutabli, piemēram, Manijs uzskatīja, ka incests ir ne vienmēr slikti, bet pedofīliju viņš nosauca par mīlas attiecībām ar dažāda vecuma cilvēkiem, taču Reimeri pievēra uz to acis, jo Manijs tobrīd kā viņiem likās, bija viņu vienīgā cerība uz Brūsa pilnvērtīgu turpmāko dzīvi.

Manijs piedāvāja ģimenei sekojošo: kastrēt Brūsu un audzināt viņu kā meiteni. Lūk, tā 1967. gadā Brūss pārtapa par Brendu. Zēnam ķirurģiski noņēma viņa dzimumorgānus un izveidoja primitīvu versiju ārējiem sievišķajiem dzimumorgāniem. Tā lūk aizsākās nežēlīgais zinātnieka Manija eksperiments, kas varēja pierādīt vai nu noliegt viņa teoriju.

Sākumā viss noritēja neslikti, taču, kad Brenda nedaudz paaugās, viņa nevēlējās vilkt kleitas. Brenda tās esot rāvusi nost no sevis un taisījusi histēriju, atceras Dženeta. Kādu laiku vēlāk, kad šāda uzvedība turpinājās, Brendai tika nozīmēta sievišķo hormonu terapija.

No hormonu terapijas Brendai sāka augt krūtis, bet tas nemainīja viņas ieradumus un vīrišķo izskatu.

Meitenes skolā Brendu nepieņēma, jo viņa bija vīrišķīga izskata, bieži iesaistījās kautiņos un esot urinējusi līdzīgi kā to dara puiši. Dvīņiem tika nozīmētas kopīgas tikšanās pie zinātnieka Manija. Tikšanās, kurās it kā mācīja Brendai uzvesties sievišķīgi, bija ļoti nepatīkamas kā bērniem, tā vecākiem.

Pēc Reimeru ģimenes teiktā, šādu vizīšu laikā bērniem tika rādīts detalizēts pieaugušu cilvēku dzimumkontakts, taču ar to viss vēl nebeidzās. Lai formētu bērnos vēlamo gendera identitāti, zinātnieks veica “dzimuma mēģinājumus” jeb precīzāk, šo mēģinājumu laikā Brendai bija jānometas četrrāpus, kamēr Brajenam tika uzdots nostāties aiz Brendas un savus dzimumorgānus berzēt gar “viņas” pēcpusi. Vai arī Brendai bija jānoguļas ar atplestām kājām un Brajenam bija jāuzguļas “viņai” virsū.

Šīs liecības nav oficiāli pierādītas, taču ģimene stingri turas pie sava viedokļa, ka šī ir patiesība.

Manijs kopumā bija apmierināts ar savu eksperimentu un uzskata, ka Brenda kļuva par īstu meiteni klasiskā izpratnē. Brenda pusaudža gados esot jutusies traumēta pēc gūtās pieredzes Menija mēģinājumos, savukārt Brajenam diagnosticēja šizofrēniju.

Manijs uzstāja, ka Brendai ir jāveic vēl viena dzimumorgānu operācija, lai izveidotu pilnvērtīgu vagīnu, taču Brenda atteicās no šīs operācijas un pat piedraudēja vecākiem ar pašnāvības mēģinājumu. 15 gadu vecumā, vecāki pēc ilgām pārdomām nolēma Brendai atklāt visu patiesību par notikušo. Brendas dzīvei beidzot parādījās jēga.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Lasi vēl: Māte savus bērnus atstāj ieslēgtus mājās vienus pašus 9 dienas! Iznākums traģisks

Pāršķir lapu, ja vēlies redzēt kā Deivids izskatās tagad un kā tālāk attīstījās viņa dzīve!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment