Burkānu lakstus neizmetu, bet izmantoju tomātu konservēšanai. Dalos ar oriģinālu recepti, bez ķiplokiem, zaļumiem un garšvielām

Tīrās burkās (izmazgāju tās ar dzeramo sodu vai sinepēm) ievietoju vairākus burkānu lakstus un sagatavotos tomātus lieku iespējami ciešāk. Lielās burkās labāk likt 3-4 burkānu lakstus.

Tad divas reizes apleju burku saturu ar verdošu ūdeni, katru reizi atstājot 15 minūtes. Pa to laiku gatavoju marinādi.

Notecinot ūdeni pēc otrās apliešanas reizes, burciņās ieleju verdošo marinādi, pievienojot tai etiķi, aizveru ar sterilizētiem vākiem un atstāju zem “kažoka”, līdz burkas pilnībā atdziest.

Apliešana ar karstu marinādi ir garantija tam, ka sagataves labi uzglabāsies, taču ne vienmēr ir iespējams pilnībā izvairīties no augļu plaisāšanas. Piemēram, es pamanīju, ka dažiem maniem ķiršu tomātiem miziņas tomēr ieplaisājušas.

Ja tev ir iespēja uzreiz pēc pagatavošanas burkas novietot aukstā vietā, vari izmantot aukstās apliešanas metodi.

Šajā gadījumā marinādi sagatavo iepriekš un atdzesē. Sterilizē burkas un vākus. Tomātus kārtīgi noskalojam, liekam burkās, piepildām ar aukstu sālījumu, aizvākojam un novietojam aukstā vietā.

Šie tomāti, kam garšvielu vietā pievienoti burkānu burkānu laksti, neplaisā un ir neticami garšīgi.

Pirmo reizi izmēģinot šo recepti, man, protams, radās šaubas: kādu gan aromātu un garšu tomātiem var piešķirt vairāki burkānu laksti, ko burciņām pievieno ierasto garšvielu vietā? Bet sanāca neticami aromātiski un gardi. Izmēģini pats/pati, ļoti iesaku!

Ja tev šī recepte šķita interesanta, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos! Būsim gandarīti, ja sniegsi savus komentārus!

 

 

 

Leave a Comment